Sidor

tisdag 13 oktober 2009

Bra med a(V)stånd från politiskt våld

Två ledande vänsterpartister i Lund tar i en debattartikel avstånd från vänstergruppers våldsamma metoder och säger att våld som politisk metod är fel i Sverige i dag, att våld är oacceptabelt i ett demokratiskt samhälle och att våld leder till att många låter bli att engagera sig. Utmärkt tycker jag! ... och hoppas att de lyckas övertyga fler rödgröna så att de våldsamma aktivisterna framöver känner att de saknar stöd från den etablerade politiken.

Jag reagerar dock på artikelförfattarnas exempel på när våld som politisk metod är acceptabel: "Vi menar att våld som politisk metod endast kan vara acceptabelt för dem som lever under ockupation eller diktatur. Vi stödjer exempelvis det irakiska folkets legitima rätt till motstånd mot ockupationsmakterna ..." Synd att de inte kunde utelämna sitt USA-hat.

Läs mina tidigare relaterade inlägg:
Vänsteraktivisterna som trotsiga barnungar
Aktivisterna stöds av (S), (V) & (MP)
Fatta nu, lämna Malmö ifred!
Tar (S, V, MP) avstånd från Reclaim Rosengård?
Lokal polis ökar tryggheten
Snuten kvar i Rosengård!
Fortsätt med hög polisnärvaro i Rosengård!
Vändpunkt i Rosengård?
Viktigt besked från justitieministern
Hårda tag till brandmännens hjälp och skydd
Möjliggör kommunala poliser!
Rödgrönt (S, V, MP) stöd åt ligisterna?

2 kommentarer:

 1. hej!

  Hur får du det till USA-hat? Att ett lands folk har rätt att försvara sig mot en ockupation är självklart. Det stod det till och med i Sveriges telefonkatalog fram till för några år sen.

  Läs på dude

  / Hanna Gunnarsson

  SvaraRadera
 2. @Hanna Gunnarsson:

  Det väpnade våldet i Irak är inte riktat mot någon ockupationsmakt. Irak har blivit befriat från en hänsynslös diktator och folket har i allmänna val utsett ett nytt styre.

  SvaraRadera