Sidor

söndag 23 augusti 2009

Fatta nu, lämna Malmö ifred!

Vad jag förstår av rapporteringen från lördagskvällens Reclaim Rosengård var aktionen ett stort fiasko för de arrangerande vänsteraktivisterna. Det framgick tydligt att de boende i Rosengård inte sympatiserade med budskapen och inte var intresserade av reclaimarnas "hjälp".

Jag tycker att det är positivt att de våldsamma vänsteraktivisterna tycks ha mycket litet stöd av malmöborna i gemen. Förra gången var det Västra hamnen som skulle reclaimas och även där slöt de boende upp och visade sitt motstånd. Tidigare misslyckade aktioner i Malmö har bl a varit Stoppa matchen och gatufesten som var en del av ESF.

Låt oss hoppas att dessa oönskade aktivister nu förstått budskapet och framöver lämnar Malmö ifred.

Läs mina tidigare relaterade inlägg:
Tar (S, V, MP) avstånd från Reclaim Rosengård?
Lokal polis ökar tryggheten
Snuten kvar i Rosengård!
Fortsätt med hög polisnärvaro i Rosengård!
Vändpunkt i Rosengård?
Viktigt besked från justitieministern
Hårda tag till brandmännens hjälp och skydd
Möjliggör kommunala poliser!
Rödgrönt (S, V, MP) stöd åt ligisterna?

Sydsvenskan, Sydsvenskan, Kvällsposten, Kvällsposten, Kvällsposten, Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter, Sydsvenskan, Sydsvenskan, Sydsvenskan, Sydsvenskan, Sydsvenskan, Sydsvenskan, Sydsvenskan, Sydsvenskan, Sydsvenskan, Svenska Dagbladet, Sydsvenskan, Sydsvenskan

11 kommentarer:

 1. Har du läst boken "De förtrycktas pedagogik" av författaren Paulo Freire? Jag rekommenderar den varmt.
  Om man utgår ifrån liten egen erfarenhet av förtryck i andra länder och andra situationer,så förstår man att Rosengårdsborna reaktion mot aktivisterna inatt har inget att göra med Västra Hamnenbornas reaktion,det är två helt skilda samhällsklass och därmed kulturer.
  Därtill får man räkna med olika etnia,eller hur?
  Jag tycker inte man ska dra så enkla slutsatser om folkets reaktion.

  SvaraRadera
 2. Till Latana:

  Det är möjligt att aktivisterna i någon mening är ovälkomna av olika skäl i Rosengård respektive Västra hamnen. Men ovälkomna är är dom och jag gissar att det till del handlar om att de själva vill bestämma i sina stadsdelar och motsätter sig att de självutsedda aktivisterna, med sina syften, lägger sig i.

  SvaraRadera
 3. Gatufesten var inte en del av ESF. Det sa man väldigt tydligt.

  Hur kan du som är politiskt engagerad ha missat det?

  SvaraRadera
 4. Till LeoB:

  För mig som politiskt engagerad och som följde ESF väldigt noga står det klart att den s k gatufesten var en del av ESF.

  SvaraRadera
 5. Rickard: Det var mycket märkligt att du ännu en gång påstår att gatufesten var en del av ESF. Du måste vara felinformerad. Var får du din information ifrån? Kan du peka på t ex en web-sida som stöder det du säger?

  SvaraRadera
 6. Till LeoB:

  Hade gatufesten inte varit en del av ESF hade ESF tagit avstånd från de våldsamma aktivisterna, vilket man inte gjorde. Och man hade inte välkomnat dem till den stora demonstrationen, vilket man alltså gjorde.

  SvaraRadera
 7. Rickard: Vad får du det du just påstod ifrån? Jag kan vederlägga det, men jag tycker faktiskt att det är din skyldighet att styrka det du säger.

  Jag bad dig göra det nyss. Du verkar ju alldeles säker på det du säger. Då bör det inte vara någon svårighet?

  Eller är du kanske ibland säker på saker som du inte alls vet?

  SvaraRadera
 8. Till LeoB:

  Menar du att din uppfattning är att ESF tog avstånd från de våldsamma aktivisterna och att man inte lät dem delta i det stora demonstrationståget?

  SvaraRadera
 9. Rickard: Jag tror inte du har någon anledning att ta den tonen mot mig.

  Du påstod att gatufesten var en del av ESF och jag bad dig verifiera det. Du har fortfarande inte gjort det.

  SvaraRadera
 10. Till LeoB:

  Det var inte meningen att ta någon ton som du kunde ta illa vid dig av. Sorry.

  Men när jag följde ESF före, under och efter stod det klart för mig att gatufesten var en del av ESF av det enkla faktumet att ESF inte tog avstånd från den och att man lät de maskerade aktivisterna delta i det stora demonstrationståget.

  Det är ju svårt att verifiera vad som inte gjorts. Däremot har jag bilder på hur de maskerade aktivisterna deltar i demonstrationståget.

  SvaraRadera
 11. För den som är nyfiken. ESF är stollevänsterns nya nya artistnamn. Ungefär som "Nya bättre slurf" tvättmedlet. Ny förpackning samma skräp.

  Några lurar de nog.

  SvaraRadera