Sidor

fredag 7 augusti 2009

Snuten kvar i Rosengård!

I går fick jag den här insändaren publicerad i Sydsvenskan (ej on line):

"Vänsteraktivister mobiliserar för att genomföra "Reclaim Rosengård" lördagen den 22 augusti. Deras främsta paroll är "Snuten ut ur Rosengård!".

I början av året rådde närmast laglöshet i Rosengård. Räddningstjänsten larmades gång på gång för att släcka anlagda bränder i bland annat soprum och containrar. Brandmännen möttes ofta av stenkastning och var tvungna att arbeta under polisskydd. Flera gånger kunde inte polisen hantera situationerna utan tvingades att retirera. Under några dagar lämnade polisen Rosengård vind för våg när arbetssituationen ansågs ohållbar.

Polisens tillbakadragande fick berättigad kritik från flera håll och man gjorde helt om. I stället satsades på ständig och massiv närvaro. Den ökade polisiära närvaron i Rosengård har haft effekt. Sedan polisen i början av maj inledde sin stora satsning har oroligheterna dämpats och vi slipper dagliga rapporter om brinnande containrar, attackerade brandmän och retirerande polisstyrkor. Personer på plats talar om trygghet och lugn.

Denna positiva utveckling tål av någon anledning inte vänsteraktivisterna som med aggressivt språkbruk kallar till "gatufest" för att jaga "snuten ut ur Rosengård". Varför tycker vänsteraktivisterna att boende och verksamma i Rosengård inte ska kunna leva och verka i trygghet och lugn?

Vi minns bl a ESF, de antiisraeliska attackerna och kravallerna i samband med Davis Cup-matchen. Jag hoppas att polisen förbereder sig lika väl den här gången som i samband med Davis Cup-matchen och att man helt enkelt inte tillåter ligisternas aktion att få fäste. Jag hoppas också att Malmös rödgröna politiska ledning den här gången avstår från att på något sätt stödja ligisternas aktion.

I debatten är det ofta svårt att få gehör för att det ska finnas fler poliser och framförallt avsevärt fler synliga poliser. Jag tycker att utvecklingen i Rosengård visar hur viktig polisiär närvaro är för att trygga vardagen för vanligt folk vilket jag menar är en av statens absolut viktigaste uppgifter."

Läs mina tidigare relaterade inlägg:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar