Sidor

fredag 8 maj 2009

Viktigt besked från justitieministern

I dagens Sydsvenskan säger justitieminister Beatrice Ask (M) apropå situationen i Rosengård att "Polisen får aldrig väja för de insatser som behövs." Det är ett viktigt besked!

De senaste veckorna har polisen uttalat att man inte vågar patrullera Rosengård och inte göra ingripanden där. Det anser jag vara helt oacceptabelt och därför välkomnar jag justitieministerns tydlighet. Självklart ska de boende i Rosengård, och inte minst på Herrgården, kunna lita på att polisen ingriper när det behövs. Och gör det med nödvändiga resurser. T ex måste det vara självklart att polisen eskorterar och skyddar insatser från räddningstjänst och ambulans när det är nödvändigt.

På grund av polisens passivitet uppmanade jag förra veckan Räddningstjänsten Syds ordförande att kalla till extra möte i direktionen. Vi kommer därför att träffas nästa vecka och då kommer jag att argumentera för att direktionen ställer krav på polisen så att Räddningstjänsten Syd kan utföra sina viktiga uppdrag även i Rosengård.

Sydsvenskan, Sydsvenskan, Dagens Nyheter, Sydsvenskan, Sydsvenskan

3 kommentarer:

 1. Du kan väl också kalla ungdomarnas föräldrar på möte med syftet att informera om att uppfostra dom i barnuppfostran. Det är inte som i andra länder där ansvaret att uppfostra ungra t e x i skolan. Här i Sverige sitter ansvaret hos förldrarna. Varför tas ALDRIG föräldrarnas ansvar i debatten? Så jädrans känsligt kan inte vara eftersom har man skaffat ungar då får man minsan ta hand om dom också!

  SvaraRadera
 2. Åh dessa "outlösta lottovinster". Stackars missförstådda flyktingar, ska de verkligen behöva trakasseras av poliser dygnet runt nu också? Det svenska samhällets rasistiska förtryck känner inga gränser! Den enda lösningen är att ta hit ännu fler, vi måste krossa den svenska rasismen nu!

  SvaraRadera
 3. problemet är FÖRÄLDRARNA
  jag anklagar bara araberna o inga andra dem är ett socialt problem.
  ser ingen mening med skaffa 10 barn om du gör dem till ligister.
  skaffa 1 barn och gör en doktor av honom.
  är själv ortodox muslim men fattar inte araber.

  SvaraRadera