Sidor

fredag 20 februari 2009

Kollaps för Malmös (s)tyre

Fientligheten i Sverige mot Israel tas i dag till nya höjder. Ilmar Reepalu, en av landets ledande socialdemokrater, uttalar sig i Sydsvenskan och säger att han tycker att Davis Cup-matchen Sverige-Israel den 6-8 mars i Malmö inte borde spelas. Hans argument är att "Det är så mycket som ligger Israel till last." och säger "... blev väldigt mycket allvarligare när Israel började med sina aggressioner och gick in i Gaza. Över fyrahundra barn har mördats.".

Malmös kommunstyrelseordförande tycks alltså, likt de aggressiva antiisraeler som härjat på Malmös gator och torg den senaste tiden, mena att Israel inte har rätt att försvara sig när landet gång på gång blir angripet av terroristorganisationen Hamas. Det är ett häpnadsväckande ställningstagande men stämmer i och för sig in i mönstret hos Malmös rödgröna ledning som jag beskrev i går.

Något som också gör mig betänksam är att Malmö stad med en entusiastisk Ilmar Reepalu i spetsen har ett intensivt utbyte med Kina på olika sätt. En grym diktatur som kontinuerligt mördar egna medborgare och med ytterst hårda metoder slår ner initiativ för demokrati, yttrandefrihet och mänskliga rättigheter. Jag kan inte minnas att Reepalu vid något tillfälle ens problematiserat dessa utbyten.

Det är direkt skadligt för Malmö att stadens rödgröna styre gång på gång tar ställning för antidemokrater och våldsamma aktivister och inte står upp för mötes- och yttrandefrihet.

Läs mina tidigare relaterade inlägg:
S-V-MP skadar Malmös utveckling
Oacceptabelt stoppa publik!
ESF 2008: 5-6 miljoner från kommunen räckte inte
(S)anslöst israelhat för mycket
Matchen måste spelas!
Antidemokrater i Malmö - igen
Stoppa antidemokraterna!
Låt inte terroristerna bestämma!
Sanslöst israelhatAFA - riktiga fascister
Reepalu (s) i armkrok med aggressiva aktivister
Enkel fråga: Vill (s) ersätta ESF:s offer?
ESF 2008: (S)tä(mp)la rätt ans(v)ariga
ESF 2008: Accepterar våld och skadegörelse
ESF 2008: Låt kommunen betala
ESF 2008: Kramar förtryck och diktatur
ESF 2008: Svansen regerade
ESF 2008: Lite avundsjuk
ESF 2008: Lugn inledning
ESF 2008: Välkomna till Malmö!
Fel stödja ESF
Reepalu mjuk mot huliganer

Sydsvenskan, Svenska Dagbladet, Sydsvenskan

5 kommentarer:

 1. Tyvärr har Malmö kommit att bli den svenska antisemitismens högborg. Här har de brunröda och de extrema islamisterna funnit varandra i en mycket märklig gemenskap där den enda egentliga gemensamma nämnaren är hatet mot USA och Israel. Att nu tom sossarna ger efter för dessa antidemokratiska krafter borde vara en rejäl väckarklocka för hela det demokratiska samhället. Som det är nu tillåts en liten men högljudd grupp antidemokrater att sätta agendan och berätta för oss andra vad som är tillåtna respektive förbjudna arrangemang.

  Jag tycker själv att Israels agerande i Gaza är förkastligt men man ska inte blanda ihop idrott och politik.

  /Johan

  SvaraRadera
 2. Världen förfasade sig inte över de 10.000 raketer som avskjutits mot Israels civilbefolkning. Hur länge skulle Sverige acceptera daglig raketbeskjutning av sin civilbefolkning?

  Åtminstone vet vi nu orsaken till beslutet och Repalus motivation. Hellre gå under de flaggor som står för organisationer vars stadgar kallar för förintelse av Israel och de judar som bor där.

  SvaraRadera
 3. "– En stor del av Malmös befolkning kommer från Mellanöstern. Många har släktingar i Gaza som råkat illa ut. De känner sig frustrerade och arga på Israels ockupation." Den här kommentaren av Reepalu säger väldigt mycket. Det finns många röster att vinna på att framstå som så Israelfientlig som möjligt.
  Men jag tror inte att flirten räcker för att vinna islamisternas stöd. Däremot stöter Reepalu bort alla anständiga demokrater med sina motbjudande uttalanden.
  Självklart borde publiken få se matchen. Malmö fritidsnämnd: Gör om, gör rätt!

  SvaraRadera
 4. Om Illmari finns inte mycket mera att tillägga än:" Säg mig med vem du umgås, så skall jag säga dig vem du är"!

  Om de svart/grön/röda politikerna, som inte har så många väljare bland tennisentusiaster, får idka röstfiske i det grumligt vattnet, spelar de Israel-supportrarna i händerna. De svenska spelarna måste avstå hemmapublikens naturliga stöd medan de israeliska spelarna givetvis får extra energi genom tillfället att kunna knäppa flumpolitikerna i Malmö på näsan.
  Ergo:
  Om israelerna vinner kan det till stor del läggas antisemiterna till last!
  Hoppas att väljarna i så fall minns detta vid nästa kommunalval

  SvaraRadera
 5. Sanningen är väl den att Reepalus inställning är en kombination av gammal sossevänsteråsikter och det faktum att Malmö alltmer kommit att domineras av Muslimer/Araber som Reepalu känner att han måste hålla sig väl med.

  SvaraRadera