Sidor

onsdag 18 februari 2009

Konstfack: Skandalen utvidgas

Ju mer som framkommer om tillståndet på Konstfack, desto mer kritisk till verksamheten blir jag. I dag rapporterar Sydsvenskan om att eleven som vandaliserade tunnelbanevagnen som det skrivits om de senaste dagarna gjort ett annat "konstverk" där han klottrar på en tunnelbanestation. I en essä som en del av redovisningen av projektet skriver han bl a "Om det kostar samhället så jävla mycket, skit i att tvätta bort det, folk har väl ganska bra om man har tid att gnälla över att en yta färg har bytt yta, stackars bostadsrätt!". I essän fyller han också två sidor med texten "bla-bla-bla ...". Studenten fick betyget godkänd för essän.

För mig blir det allt mer uppenbart att Konstfack har tappat greppet och att det bland flera andra problem även finns ett kvalitetsproblem. Inget talar för att det är enstaka olycksfall i arbetet utan något som sitter i väggarna.

I artikeln uttalar sig även Stockholms Lokaltrafik vars vagn det är som blivit vandaliserad. Det framgår att de funderat på om vandaliseringsfilmen kan vara trickfilmad men att man avskrivit den möjligheten. Det vore naturligtvis en stor seger för Konstfack om det vore så.

Läs mina tidigare relaterade inlägg:
Stoppa anslagen till Konstfack!

Dagens Nyheter, Dagens Nyheter, Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Sydsvenskan

2 kommentarer:

  1. Man kanske skulle vænta med att kommentera uppsatsen tills man læst den sjælv... Det ær ju ett vældigt kort utdrag de publicerat i Sydsvenskan

    SvaraRadera
  2. Till Joel:

    Jag tycker att utdragen i Sydsvenskan och de andra tidningarna är tillräckligt långa och innehållsrika för min kommentar. Det verkar inte handla om enstaka olycksfall i arbetet på Konstfack.

    SvaraRadera