Sidor

måndag 26 januari 2009

Stoppa antidemokraterna!

Det är oacceptabelt att manifestationen till stöd för Israel tvingades avbrytas i går. Enligt rapporter i media (Sydsvenskan, Dagens Nyheter) kastades glasflaskor, fyrverkerier och ägg mot manifestationens deltagare från demonstranter bland vilka bl a palestinska symboler visades. Demonstranterna överröstade manifestationen och kapade elen till högtalaranläggningen.

Återigen visar antidemokrater upp sina fula trynen i Malmö. De respekterar inte lagarna som ger alla rätt att uttrycka sina åsikter utan försöker gång på gång, och lyckas tyvärr ofta, tysta sina meningsmotståndare. Detta måste stoppas!

Vi har alla ett ansvar att visa vårt avståndstagande mot dessa antidemokratiska krafter. Jag uppmanar dock ingen att på gator och torg fysiskt konfrontera dem. Det är alltför farligt då många av antidemokraterna visat stor hänsynslöshet även mot liv och lem. Men i samtal, debatt och handling i övrigt måste var och en visa att antidemokratiska metoder, som den på Stortorget i går, är oacceptabla.

Ett stort ansvar har Staten. I det här fallet var det polisen som skulle garantera att deltagarna i manifestationen kunde ge uttryck för sina åsikter. Man hade sökt och fått tillstånd för manifestationen och polisen hade därmed haft möjligheter att förbereda sig. Ändå misslyckades polisen så gravt. Polisen säger att man delvis lyckades med insatsen, ingen kom ju till skada. Fast det var bara ren tur eftersom polisen stoppade varken glasflaskor, fyrverkerier eller ägg som kastades mot manifestationen. Polisen måste dimensionera sina insatser så att antidemokraterna inte vinner mot friheten gång på gång.

Läs mina tidigare relaterade inlägg:
Låt inte terroristerna bestämma!
Sanslöst israelhat

Sydsvenskan, Sydsvenskan, Sydsvenskan, Sydsvenskan, Sydsvenskan

4 kommentarer:

 1. Det ar skamligt att leva i ett demokratiskt land som tillater ett beteende som detta! Jag ar fortfarande chockad efter manifestationen.

  SvaraRadera
 2. Eftersom Israel ägnar sig åt folkmord och ren och skär förstörelse så har de inget existensberättigande.
  Bara hör vad herr Bildt säger efter att ha besökt Gaza.
  Vågar Israelkramarna=Folkmordsstödjare sig ut på gatan så ska de givetvis ha det.
  Du kommer självklar inte att ta med min kommentar på samma sätt som Israel censurerar allt som är negativt för dem.

  SvaraRadera
 3. Ja som sagt! Svenskarna är inte längre herrar i sitt eget hus!
  Bara att inse det!

  SvaraRadera
 4. Jag är egentligen emot att publicera anonyma kommentarer på min blogg. Värdet av dem är litet när man inte vet vem som står bakom. Samtidigt så visar de vilka synpunkter som faktiskt finns.

  Det kommer dock in en hel del kommentarer som jag inte publicerar men då är de oftast direkt kränkande och ger sig på personer. Sådant som jag antar är rena olagligheter publicerar jag naturligtvis inte heller.

  SvaraRadera