Sidor

tisdag 13 januari 2009

Sanslöst israelhat

"Vänsterpartiets ledning och socialdemokraternas kvinnoförbund kräver att tennismatchen mellan Sverige och Israel i Malmö i mars stoppas. Orsaken är Israels attacker mot Gaza de senaste veckorna." rapporterar Sydsvenskan och Aftonbladet.

Socialdemokraten Ingalill Bjartén, från Staffanstorp och vice ordförande för s-kvinnor i Skåne, säger att Israel gör "exakt samma sak som nazisterna". Hon hävdar att Gaza är ett utrotningsläger jämförbart med nazisternas. Det är en fullständigt orimlig jämförelse. Det finns inga beröringspunkter. Israel försvarar sig mot attacker mot sin civilbefolkning från en angripare som har som högsta mål att utrota Israel. Hamas i sin tur utnyttjar fegt sin egen civilbefolkning som mänskliga sköldar. Bjartén visar att hon hatar Israel mer än hon värnar om Gazas civilbefolkning. På annat sätt kan jag inte förstå hennes sanslösa uttalande.

Sydsvenskan rapporterar också om ett brandattentat mot kapellet på gamla judiska begravningsplatsen i Malmö. Det är inte omöjligt att hatiska påhopp som Bjarténs motiverar ännu mer förvirrade individer att begå handlingar som denna.

Sydsvenskan

Läs mina tidigare relaterade inlägg:
Hamas bär skulden
Rimliga proportioner

26 kommentarer:

 1. Visst finns det beröringspunkter. I alla fall mellan upproret i Warzawaghettot och i Gaza.

  Läs sidan 62 i "Om detta må ni berätta".

  Det måste finnas sans och vett från båda håll för att detta ska gå att lösa. Miltärt våld är varken sansat eller vettigt, oavsett om det handlar om självmordsbombare från Hamas eller F-16-missiler från IDF.

  SvaraRadera
 2. Jag laser ditt inlagg.
  Jag laser din text om dina ledstjarnor.
  Nagonstans finns ett glapp.
  Eller ar Gazaborna inte att rakna in som individer med rattigheter?

  SvaraRadera
 3. Till Hans:

  Självklart är gazaborna lika mycket individer med rättigheter som israelerna. Det är en stor tragedi att Gazas civilbefolkning, på grund av Hamas fega taktik, ska tvingas lida på detta fasansfulla sätt.

  SvaraRadera
 4. Svensk media har i decennier präglats av ett enormt stöd för palestinierna och visat väldigt lite på det lidande israeler blivit utsatta för.

  Häromdagen såg jag en synnerligen upprörd reporter kommentera att Israel bombade skolor i Gaza. Att dessa skolor hade avskjutningsramper för raketer för Hamas var det inte någon som kommenterade vidare. Hamas bär skulden till 100%. Det är omöjligt att sluta fred med en part vars mål är att förinta ens land.

  Heder åt de svenskar som vågar sticka ut och försvara Israel i denna fråga.

  SvaraRadera
 5. Enligt Rickards logik skulle det vara berättigad att bomba Malmö för att bli kvitt med de kriminella gäng.

  Snälla du Rickard, tänk klart!

  SvaraRadera
 6. sa om gazaborna ar individer med rattigheter sa kanske de sjalva ska fa saga till vad de tycker om att bli befriade fran Hamas grepp pa det satt som sker nu?

  eller ska de vara glada for att nagon annan bestammer over dem?

  SvaraRadera
 7. Till anonym:

  Jag tycker, när jag försöker tänka klart, att det är orimligt att jämföra kriminella gäng i Malmö med den iranstödda terrororganisationen Hamas.

  SvaraRadera
 8. "Det är en stor tragedi att Gazas civilbefolkning, på grund av Hamas fega taktik, ska tvingas lida på detta fasansfulla sätt."

  Graden av "feghet" kan nog diskuteras. Det är naturligtvis lättare att vara modig om man har attackhelikoptrar och fosforbomber. Medlen plägar prägla valen av metoder.
  Man kan naturligtvis välja att lägga hela skulden på Hamas om man vill, eller så kan man välja att anse att Israel har ett ansvar för de vapen de använder och vilka de träffar. Det är ju en fråga om hur mycket ett oskyldigt liv är värt. För Israel och såna som dig är i alla fall (civila) palestinska liv värde mindre än (civila)israeliska. / Tonie

  SvaraRadera
 9. Till Hans:

  Men Israels operation syftar inte till att befria gazaborna från Hamas utan till att skydda Israels civilbefolkning mot Hamas terrorhandlingar.

  SvaraRadera
 10. Till Tonie:

  Fel! För mig är alla liv lika mycket värda och det är en olidlig tragedi att så många går till spillo i Gaza.

  SvaraRadera
 11. Hur kan vi fortsätta uppröras över vad nazisterna gjorde för 60 år sedan samtidigt som vi inte gör ett dugg för att få stopp på judarnas precis lika systematiska massmord av civila idag?
  Det kan låta radikalt men världen hade kanske varit bättre för många människor om Hitler lyckats bättre?

  SvaraRadera
 12. Till anonym angående nazisterna:

  Konstaterar att min rubrik "Sanslöst israelhat" passar bra för den kommentaren.

  SvaraRadera
 13. Kanske skulle Israel ha förhandlat med gårdagens PLO istället för att låta Mossad odla dagens Hamas som motvikt till "terroristerna" i PLO?

  På samma sätt borde kanske Israel inte våltagit Libanon så grovt i sin attack på PLO att Hizbollah skapades i ruinerna?

  Israels idiotiska våldstaktik är orsaken till dagens situation. Och nu upprepas samma misstag, igen.

  SvaraRadera
 14. Det hedrar Dig att Du tar in kommentarer som uppenbart går på tvären mot Dina egna åsikter. Jag blev tveksam när jag såg att Du skulle granska inläggen innan de lades in. Jag högaktar Dig för det, sant liberalt!
  Du svarade på mitt inlägg att "Sanslöst israelhat" passade bra på mig. Tyvärr duckade Du för sakfrågan i första stycket, mao varför försöker vi i västvärlden inte få stopp på israels massmord av civila? Hur tänker vi? Hjälp mig att förstå.

  SvaraRadera
 15. Till anonym:

  Vad gäller första stycket som jämför nazisternas brott för 60 år sedan med Israels operation i Gaza. Jag menar att det är en fullständigt orimlig jämförelse. Det finns inga beröringspunkter.

  SvaraRadera
 16. Undrar hur det skulle låtit från Rickard och alla andra Nazionister om 1100 israeliska sionistiska judar (de allra flesta barn och kvinnor och över 98% civila) de närmaste dagarna skulle slaktas av ett skoningslöst dödsmaskineri på under 20 dagar. Undrar hur många sekunder det skulle ta för västvärldens ledare att reagera med ett förödande militärt våld mot en sådan handling.

  Men är man Nazionist kan man antingen inte tänka sig in i andra människors situation, eller så värderar man, precis som sina kamratern i syskonideologin Nazismen, endast det egna folket och betraktar alla "icke önskvärda" som "kackerlackor" (som så många Nazionistiska ledare tidigare har uttryckt sig om palestinierna).

  SvaraRadera
 17. Till Maria Engström:

  Jag hittar ingen definition av "nazionist" men förstår att Engström påstår att jag skulle göra skillnad på olika folk och ställa något före något annat. Hon har fel! Det är för mig helt främmande. Jag anser att alla människor har samma värde.

  SvaraRadera
 18. Nazionist är den nya betäckningen på sionist eller "israelvän". Detta dels för att markera den idiologiska snarlikheten mellan Nazism och Sionism, dels för att understrycka nationalismen i Sionismen.

  Du värderar visst liv olika, försök inte påstå annat, 1100 palestinier är som en hög med döda flugor för dig, hade det varit 1100 döda judar hade det varit krav på kärnvapen mot förövaren.

  SvaraRadera
 19. Till Maria Engström:

  Jag påstår definitivt att jag värderar liv lika.

  Engström påstår också att jag ideologiskt ligger nära nazismen. Om hon vill debattera mer med mig måste hon sansa sig, läsa på om vad jag står för och sedan be om ursäkt.

  SvaraRadera
 20. Jag tolkar din brist på svar som en avsaknad av historiskt perspektiv i kunskapsbanken. Läs på!

  "Those who don't know history are destined to repeat it."

  SvaraRadera
 21. Till Fredde:

  Vad är det för svarsbrister Fredde menar?

  SvaraRadera
 22. Det är klart matchen skall spelas. Lät inte vänstern och Hamasanhängare bestämma tonen i Sverige. Vi måste stödja det mest demokratiska landet-Israel. Hamas utnyttjar människor som mänskliga sköldar. Låt inte det fördunkla ert sinne..

  SvaraRadera
 23. Du skrev:
  "Det är en stor tragedi att Gazas civilbefolkning, på grund av Hamas fega taktik, ska tvingas lida på detta fasansfulla sätt."

  Alltså var det på grund av Churchill-regimens fega taktik att befinna sig i London under Blitzen (2:a världskriget) som Londonborna tvingades lida?

  Logiken (eller bristen av densamma) är din...

  SvaraRadera
 24. Till Michael:

  Jag förstår inte jämförelsen. Min bild av 2:a världskriget är inte att Storbritannien attackerade Tyskland som i sin tur för att försvara sig bombade London.

  SvaraRadera
 25. Klart att vi skall stoppa matchen!!!!
  Israel bör bojkottas precis som alla andra länder som varit i krig de senaste 100 åren... Eller är ickedemokratier... Eller behandlar sina invandrare sämre än sin ursprungsbefolkning... Eller har gjort något annat tvivelaktigt...
  Hallåååå? Någon kvar?

  SvaraRadera
 26. Min bild? FAkta är ju att det var Storbrittanien som genom Churchill förkalrade krig mot Tyskland.

  SvaraRadera