Sidor

tisdag 10 februari 2009

AFA - riktiga fascister

Det är riktigt obehagligt att läsa på AFA Stockholms hemsida om "kompromisslös kamp för socialism". De skryter med hur de använder våld som metod för sina politiska syften. Jag har verkligen ingenting emot att de bekämpar Nationaldemokraterna. Det finns det många goda skäl för. Men metoderna!AFA står för AntiFascistisk Aktion och i sin presentation anger man tydligt att man inte accepterar demokrati och frihet utan målet är revolution som ska följas av ett stats- och klasslöst samhälle. Våld menar de är en acceptabel arbetsmetod i deras politiska kamp. Jag tycker att deras egen programförklaring luktar fascism.

Detta är en riktigt otäck rörelse som alla som värnar demokrati och frihet måste ta avstånd från.
Läs mina tidigare relaterade inlägg:

13 kommentarer:

 1. Upplysningen gick uppenbarligen dessa våldsromantiserande facistiska fjortisgalningar förbi.

  SvaraRadera
 2. Tja....

  Hade det varit på 30-talet och de hade varit brunklädda så.....
  Dvs Afa har stora likheter med Nassarna!

  //Ricci

  SvaraRadera
 3. AFA är sannerligen ett betydligt större hot mot samhället än vad nationalist-partierna är.

  SvaraRadera
 4. Jag håller med dig fullständigt. Det ruggiga är ju att jag tror att Nassarna kan tjäna på AFAs metoder och få folks sympatier bara genom att ta emot stryk av svartklädda maskerade män.

  Jag hoppas att jag har fel...

  SvaraRadera
 5. Utan att försvara AFA:s metoder så tycker jag att det är lustigt hur du kritiserar andras metoder i bekämpningen av rasism och nazism, medan ni moderater istället för att bekämpa spär på rasismen i samhället (svenskkontrakt, flyktingpolitik , m.m...)

  SvaraRadera
 6. Till Socialist:

  För det första är jag tveksam till om AFA verkligen bekämpar rasism och nazism. Snarare får rasister och nazister sympatier när de utsätts för AFA:s besinningslösa våld.

  För det andra, menar Socialist att AFA:s våldsmetoder är acceptabla?

  För det tredje, på vilket sätt spär jag på rasismen i samhället? Kan Socialist peka på en enda artikel här på min blogg t ex som gör det?

  SvaraRadera
 7. Nu finns det ju ingen mostättning mellan klasslöst samhälle och demokrati så din argumentation i den biten är ytterst svag.

  Inte heller kan AFA kallas fascister. Våldfixerade ja, men det gör ingen till fascist. Det är hur man vill att samhälelt ska se ut som gör att man är fascist eller inte. Och då står moderaterna närmare fascismen än anarkister.

  Hur jag ser på överfallet på Suk kan du/ni se på min blogg.

  SvaraRadera
 8. Till Socialist:
  Du glömmer, precis som de flesta andra socialister verkar göra, att nazister faktiskt är en slags socialister; nationalsocialister.
  Det borde därför inte vara särskilt överraskande att ultra-socialistiska AFA är den mest fascistiska organisationen i Sverige.

  SvaraRadera
 9. Till Anders_S:

  Hur hittar man till bloggen?

  SvaraRadera
 10. Wendel: i din blogg är du nog väl så försiktig, men ditt parti... ajajaj.

  Det räcker med att säga att ni i er politiska international, IDU, har till exempel Chiles båda ännuvarande fascistpartier, Arenas från El Salvador som så sent som på åttiotalet sände dödsskvadroner efter oss socialister, det spanska Partido Popular och Likud och uppenbarligen trivs med det:)

  Sen som Socialist säger så ert flörtande med Sverigedemokraterna gör ju inte saken bättre heller.

  AFA kanske spöar nassarna, men de i sin tur dödar. Det ser jag som värre faktiskt. Senast försökte de bränna inne ett ungt syndikalistpar och deras bebis, remember?

  SvaraRadera
 11. Till Nicklas Eriksson:

  En del av det du skriver om Moderaternas internationella kontakter tycker inte jag låter så bra. Jag är för dåligt insatt i detta men ska ta reda på mer.

  Vad gäller Sverigedemokraterna motarbetar jag varje flört. SD:s politik är unken och klart främlingsfientligt. Inte sällan uppfattar jag rasistiska uttalanden från deras företrädare.

  Som jag ser det kan man inte jämföra och säga att AFA inte är lika illa som sina antagonister eftersom de ännu inte dödat någon utan bara spöat upp. Politiskt våld menar jag är fullständigt oacceptabelt.

  SvaraRadera
 12. Okej, så fascism är alltså en ideologi som proklamerar att samhället ska vara stats- och klasslöst? Jag tycker det luktar opåläst politiker...
  Inte accepterar demokrati? så vilken ideologi tillhör AFA? anarkism? kommunism? Det framgår ingenstans, för att de inte tillhör någon!
  AFA-aktivisters ideologiska härkomst varierar från demokratiska socialister till syndikalister till kommunister till trotskister. Alla dessa olika ideologiska läger har olika visioner och olika tillvägagångssätt. Att ett samhälle utan stat och utan klasser skulle vara odemokratiskt förstår jag inte. Att Sovjet var ett odemokratiskt håller jag med om till 110%, men å andra sidan åstadkoms aldrig målet med kommunismen - Det klass- och statlösa samhället, varken där eller i något annat kommunistiskt land.

  Att det skulle finnas en motsättning med AFA's militanta antifascism håller jag inte med dig om. Fascismen grundar sig i en fanatisk idolisering av "ledaren" (något som jag vet pågick i Sovjet i precis samma, om inte större utsträckning), en tilltro till hierarkier som något grundläggande i ett fungerande samhälle (familjen - fadern, arbetsplatsen - chefen, samhället - staten), Korporativism och flera andra saker, men att de illegala elementen i AFA skulle vara fascistiska är helt enkelt inte grundat i någon som helst ideologi.

  SvaraRadera
 13. Till Anonym:

  När det gäller metoderna att uppnå sina politiska mål skiljer sig AFA inte ifrån de fascister som man säger sig bekämpa.

  SvaraRadera