Sidor

lördag 21 februari 2009

Fel bojkotta Israel!

I dag fortsätter debatten som uppstått med anledning av Davis Cup-matchen i tennis mellan Sverige och Israel i Malmö den 6-8 mars.

Det socialdemokratiska partiet meddelar att de inte står bakom Malmös kommunstyrelseordförande Ilmar Reepalu (S) som helt vill stoppa matchen. Miljöpartiet följer Vänsterpartiets linje även om man nöjer sig med en idrottsbojkott i stället för en totalbojkott av Israel. De rödgröna är alltså splittrade även i denna fråga medan Alliansen är samlad och vill att matchen spelas.

Jag menar att det inte finns några skäl att överväga några som helst sanktioner mot Israel. Skulden för tragedin i Gaza, som förespråkarna för bojkotter av olika slag använder som argument, vilar på terrororganisationen Hamas, som ständigt angriper civila israeler och bl a använder civila palestinier som sköldar, och inte på Israel.

För övrigt anser jag inte att generella sanktioner mot stater som man vill ska förändras är rätt metod. I stället bör det finnas ett utbyte på flera plan så att man genom exempel och personliga kontakter kan påverka. Inte så att man viker sig och visar acceptans för det man menar att fel utan genom att ständigt påpeka och kritisera bristerna och visa på hur det borde vara i stället. Sanktioner kan dock vara lämpliga mot staternas främsta företrädare så att de inte kan resa fritt i världen, inte utföra internationella penningtransaktioner och inte äga tillgångar utanför det egna landet. Men detta är alltså inte aktuellt för Israel men borde nog vara det för Kina och Iran samt definitivt för Zimbabwe och Nordkorea.

Läs mina tidigare relaterade inlägg:
Kollaps för Malmös (s)tyre
S-V-MP skadar Malmös utveckling
Oacceptabelt stoppa publik!
ESF 2008: 5-6 miljoner från kommunen räckte inte
(S)anslöst israelhat för mycket
Matchen måste spelas!
Antidemokrater i Malmö - igen
Stoppa antidemokraterna!
Låt inte terroristerna bestämma!
Sanslöst israelhatAFA - riktiga fascister
Reepalu (s) i armkrok med aggressiva aktivister
Enkel fråga: Vill (s) ersätta ESF:s offer?
ESF 2008: (S)tä(mp)la rätt ans(v)ariga
ESF 2008: Accepterar våld och skadegörelse
ESF 2008: Låt kommunen betala
ESF 2008: Kramar förtryck och diktatur
ESF 2008: Svansen regerade
ESF 2008: Lite avundsjuk
ESF 2008: Lugn inledning
ESF 2008: Välkomna till Malmö!
Fel stödja ESF
Reepalu mjuk mot huliganer

Sydsvenskan, Sydsvenskan, Sydsvenskan, Sydsvenskan, Sydsvenskan

1 kommentar:

  1. Tycker matchen skall spelas.Blanda inte in politik och idrott.Israels bombabnde var en bra markering mot Hamas.Får vi slut på eländet nu,eller skall Hamas ha en omgång till.Låt det vara frid.Vänstern , MP GÖR BORT SIG SOM VANLIGT.
    SPELA MATCHEN,det finns resurser av
    poliser.

    SvaraRadera