Sidor

måndag 23 februari 2009

Rödgrön apartheid i Malmö

Enligt uppgifter i media är Malmö stad och Stockholm stad överens om att Davis Cup-matchen i tennis mellan Sverige och Israel den 6-8 mars borde flyttas från Malmö till Stockholm.

Jag menar att matchen borde spelas i Malmö i enlighet med de ursprungliga planerna. Det är en stor tragedi för Malmö hur stadens rödgröna styre hanterar den här saken. Man viker sig för våldsamma antidemokratiska aktivister samtidigt som man underminerar Malmös rykte som evenemangsstad.

Företrädare för det antiisraeliska nätverket "Stoppa matchen" jublar om att man uppnåt en trefjärdedelsseger. För Malmös del är risken stor att förlusten blir stor. Vem vågar lita på Malmö som evenemangsstad när det rödgröna styret ska godkänna vilka som är välkomna till staden och vilka som inte är det?

Läs mina tidigare relaterade inlägg:
Fel bojkotta Israel!
Kollaps för Malmös (s)tyre
S-V-MP skadar Malmös utveckling
Oacceptabelt stoppa publik!
ESF 2008: 5-6 miljoner från kommunen räckte inte
(S)anslöst israelhat för mycket
Matchen måste spelas!
Antidemokrater i Malmö - igen
Stoppa antidemokraterna!
Låt inte terroristerna bestämma!
Sanslöst israelhatAFA - riktiga fascister
Reepalu (s) i armkrok med aggressiva aktivister
Enkel fråga: Vill (s) ersätta ESF:s offer?
ESF 2008: (S)tä(mp)la rätt ans(v)ariga
ESF 2008: Accepterar våld och skadegörelse
ESF 2008: Låt kommunen betala
ESF 2008: Kramar förtryck och diktatur
ESF 2008: Svansen regerade
ESF 2008: Lite avundsjuk
ESF 2008: Lugn inledning
ESF 2008: Välkomna till Malmö!
Fel stödja ESF
Reepalu mjuk mot huliganer

Sydsvenskan, Sydsvenskan, Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter, Sydsvenskan

6 kommentarer:

 1. Inga fascister på våra gator, har alltid gällt i Malmö. Skicka Israels representanter till Stockholm, här är de inte välkomna. Vi kan inte blunda för den senaste tidens massakrer i Gaza.


  //mvh, Leif Eriksson Malmö

  SvaraRadera
 2. Du får gärna specificera vad du syftar på med användandet av "apartheid". Syftar du på Israels besinningslösa förtryck av den palestinska befolkningen? Syftar du på den folkrättsligt vidriga ockupation vilket Israel bedriver på Gazaremsan och på Västbanken?

  SvaraRadera
 3. Till Martin:

  Jag förstår inte hur Martin geografiskt kan förlägga "rödgrön apartheid i Malmö" till mellanöstern.

  Apartheid betyder åtskillnad. Och det är åtskillnad Malmös rödgröna styre sysslar med när man ägnar åt att godkänna vilka som är välkomna till Malmö och vilka som inte är det.

  SvaraRadera
 4. När har det rödgröna styret godkänt vilka som är välkomna till Malmö och inte? Såvitt jag vet har dom inte portförbjudit någon.

  SvaraRadera
 5. Till Maestro:

  Malmös rödgröna styre har portat publiken på DC-matchen och även sagt att man av politiska skäl egentligen inte vill att matchen alls spelas i Malmö eftersom det är Israel Sverige möter. Jag tycker att det är väldigt tydligt att israelerna inte är välkomna till de rödgrönas Malmö.

  SvaraRadera
 6. Malmö har sannerligen profilerat sig som Sveriges rövhål. Från och med nu kommer folk att tänka på Malmö som en stad av kriminella, huliganer och Hamas-kramare!

  SvaraRadera