Sidor

onsdag 25 november 2009

Staten måste ta sitt ansvar!

Det är förfärligt att följa mediarapporteringen om hur grisar behandlas i Sverige. Det räcker att bara en bråkdel av den påstådda misskötseln visar sig vara sann för att det ska röra sig om en jätteskandal. Just nu är tonläget högt så jag avvaktar med mina definitiva synpunkter på grisbönderna, men de har mycket att förklara.

Vad jag dock inte tvekar om är att påstå att Staten inte klarar av djurskyddstillsynen. Jag har tagit upp det här på bloggen flera gånger tidigare och fick det tyvärr bekräftat i går när flera inspektörer vittnade om att de inte klarar sitt jobb. Det är fullständigt oacceptabelt! Staten måste ta sitt ansvar organisatoriskt och ekonomiskt så att djurskyddet fungerar och djur slipper lida.

Läs mina tidigare relaterade inlägg:
Djurskyddet missköts
Länsstyrelsen fullgör inte djurskyddet
Oacceptabla handläggningstider för djurskyddet

SDS, SDS, SDS, SDS, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, DN, DN, DN, DN, KvP, AB, AB, AB, AB, SkD, SkD, SkD, SkD, SkD, SDS, SDS, SDS

2 kommentarer:

  1. Det allra första alliansen gjorde när de kom till makten var att lägga ner djurskyddsmyndigheten, det var ju en mycket klar signal om vad alliansen har för syn på djurskydd.

    SvaraRadera
  2. @Kurt

    Jag är inte säker på att nedläggningen av Djurskyddsmyndigheten behöver vara problemet. Däremot tror jag att flytten av ansvaret för djurskyddet från kommunerna till Staten var ett misstag. Eller åtminstone illa genomfört.

    SvaraRadera