Sidor

måndag 2 mars 2009

Slut som evenemangsstad?

Malmös kommunstyrelseordförande Ilmar Reepalu (S) försöker i dag försvara det rödgröna styrets hantering av Davis Cup-matchen i staden den 6-8 mars. Han hävdar att beslutet att spela matchen inför tomma läktare togs av strikta säkerhetsskäl. Jag tillåter mig att tvivla. Jag kan inte se att det inte skulle finnas möjligheter att bl a via riktad biljettförsäljning och rigorös insläppskontroll hantera åtminstone någon publik. Jag noterar också att det sliras på fakta i Reepalus artikel. Räddningstjänsten har enligt uppgifter jag inhämtat inte deltagit i några möten av det slaget som omnämns i artikeln.

Ledande rödgröna företrädare, bland andra kommunstyrelseordföranden själv, har uttryckt sina aversioner mot Israel, sagt att matchen helt borde ställas in och att Sverige borde bojkotta Israel. Det är i detta jag menar att det finns mycket starka skäl att anta att de verkliga motiven till beslutet att utestänga publik från matchen står att finna.

Är det verkligen så att säkerhetsskäl tvingar fram att publik inte kan tillåtas på en internationell tennismatch i Malmö är det förödande för staden. Det skulle få långtgående konsekvenser och radera ut Malmö från kartan över evenemangsstäder. Därför måste Malmös rödgröna ledning omgående redogöra för hur man menar att situationen ser ut och vad den betyder för Malmös framtid som evenemangsstad.

Läs mina tidigare relaterade inlägg:
DC-matchen: Rödgrönt medlöperi
DC-matchen: Samma antidemokrater
DC-matchen: Rätt polistaktik?
Malmös rödgröna legitimerar hatet
Rödgrön apartheid i Malmö
Fel bojkotta Israel!
Kollaps för Malmös (s)tyre
S-V-MP skadar Malmös utveckling
Oacceptabelt stoppa publik!
ESF 2008: 5-6 miljoner från kommunen räckte inte
(S)anslöst israelhat för mycket
Matchen måste spelas!Antidemokrater i Malmö - igen
Stoppa antidemokraterna!
Låt inte terroristerna bestämma!
Sanslöst israelhat

Sydsvenskan, Sydsvenskan, Sydsvenskan, Sydsvenskan, Sydsvenskan, Dagens Nyheter, Sydsvenskan, Sydsvenskan, Sydsvenskan, Svenska Dagbladet

5 kommentarer:

 1. Kan man ha fotbollsmatcher med 20-30 000 pers så kan man bannemig fixa detta. Repalu är en feg liten skit!

  SvaraRadera
 2. Nja, bortsett från att det är helt moraliskt riktigt att bojkotta en nation (Israel) vars arme nyligen begått grova krigsförbrytelser som avrättningar av civila vilket är väl dokumenterat av organisationer osm amnesty international och human rights watch så kan man ju fundera på hur attraktiv Malmö skulle vara som evenemangsstad om matchen stördes genom att aktivister attackerade spelarna.

  SvaraRadera
 3. Till Maestro:

  Som jag ser det ska Malmö stad inte bojkotta några stater men däremot ska vi vara tydliga med vilka värderingar vi står för.

  Om det skulle vara så att säkerheten inte går att garantera för ett arrangemang som den här DC-matchen därför att hot riktas mot det är det dödsstöten för Malmö som evenemangsstad. Få skulle chansa på att lägga aktiviteter i Malmö där aktivister tillåts sätta dagordningen och ha vetorätt.
  Men det är inte av säkerhetsskäl den rödgröna majoriteten stängt ute publiken utan politiska skäl.

  SvaraRadera
 4. Det kommer inte dröja länge innan det blir inbördeskrig i malmö och omnejd. Svenskar kommer åka dit och upprätthålla svensk lag och kultur.

  Johnny

  SvaraRadera
 5. Ser paa nyheterna att “aktivister” lyckades stoppa en cricket-match i Pakistan.

  Jag tror nog inte att de lyckas stoppa tennis-matchen i Malmo nu naer det aer 1000 poliser paa plats.

  SvaraRadera