Sidor

söndag 1 mars 2009

DC-matchen: Rödgrönt medlöperi

Den israeliske tennisspelaren Andy Ram är mycket kritisk mot att DC-matchen i Malmö mot Sverige ska spelas inför tomma läktare. Han säger "... gör att andra i framtiden kan komma att säga att de inte kan garantera säkerheten kring Israels lag". Precis så är det! Och det är säkert precis det som många av dom som drivit kampanj mot matchen på olika sätt vill uppnå. Att det ska uppfattas som avskräckande farligt, problematiskt och kostsamt att på det ena eller andra sättet ha med israel att göra. Och detta medverkar det rödgröna styret i Malmö till genom att besluta att matchen ska spelas utan publik och genom att göra antiisraeliska uttalanden.

Läs mina tidigare relaterade inlägg:
DC-matchen: Samma antidemokrater
DC-matchen: Rätt polistaktik?
Malmös rödgröna legitimerar hatet
Rödgrön apartheid i Malmö
Fel bojkotta Israel!
Kollaps för Malmös (s)tyre
S-V-MP skadar Malmös utveckling
Oacceptabelt stoppa publik!
ESF 2008: 5-6 miljoner från kommunen räckte inte
(S)anslöst israelhat för mycket
Matchen måste spelas!
Antidemokrater i Malmö - igen
Stoppa antidemokraterna!
Låt inte terroristerna bestämma!
Sanslöst israelhat

Sydsvenskan, Sydsvenskan

7 kommentarer:

 1. Tycker att Röd-Grönt är en i allt bättre färg än sketbrunthögermörker!

  SvaraRadera
 2. Tennisspelaren Andy Ram borde vända sig till regeringen i sitt hemland och kräva att de följer de urgamla FN propåerna om att lämna tillbaka ockuperat land...OCH fördöma den senaste tidens bombningar.

  Att välja spela matchen utan publik är klokt gjort av den rödgröna majoriteten med tanke på männiksors liv och säkerhet.

  Jag undrar vad ni i moderaterna skulle säga om 1000-tals människor i publiken blev allvarligt skadade???

  Och vem ska betala de höga säkerhetskostnaderna förutom kanske skadestånd...Tennisspelarna? Knappast!!! Det blir skattebetalarna som får göra det...
  Den borgerliga alliansen vill inte slösa på skattebetalarnas pengar!
  Vilket parti tillhör du egenligen???
  MVH Birgitta Alm (röstaktiv)

  SvaraRadera
 3. Till Birgitta Alm:

  Jag har svårt att tänka mig att det inte skulle vara möjligt att genomföra matchen med publik. Visst är det ett högriskarrangemang men sådana genomförs hela tiden runt om i världen.

  Säkerhetskostnaderna menar jag i huvudsak ska betalas av staten. Det är en av statens allra viktigaste uppgifter att skydda det öppna samhället så att inte laglöshet tillåts råda. Antidemokratiska grupperingar ska inte kunna bestämma genom att skrämma andra att avstå från arangemang och andra sammankomster. Det är just detta, som ingen annan än staten ska sköta, som skattebetalarnas pengar ska användas till!

  SvaraRadera
 4. Till Anonym om favoritfärger:

  Jag begränsar mig inte till de färgkombinationerna, som ofta symboliserat diktatur, förtryck och mördande, utan tycker orange för frihet, demokrati och lycka är fin.

  SvaraRadera
 5. Men det är i så fall utmärkt om det i framtiden p g a Malmös agerande blir kostsamt och besvärligt att ha med Israel att göra. Den israeliska statsledningen måste givetvis få svart på vitt att deras massaker på civila i Gaza inte accepteras internationellt. Kanske kan det internationella trycket bidra till att dom kommer till insikt och därigenom ytterligare massakrer förhindras.

  SvaraRadera
 6. I Dubai får israelerna spela med publik - men icke i islamistiska och vänsterextrema Malmö.

  Jag skäms för att vara malmöbo just nu!

  Den rödgröna röran måste bort 2010.

  /FS

  SvaraRadera
 7. Till Maestro:

  För det första finns det ingen anledning att det ska vara kostsamt och besvärligt att ha med Israel att göra.

  För det andra skadas Malmös rykte när stadens politiska ledning bedriver apartheid genom att välkomna vissa nationaliteter som besökare men inte andra.

  SvaraRadera