Sidor

onsdag 4 mars 2009

DC-matchen: Varför just Israel?

I en debattartikel argumenterar Per Gahrton, Olof Holmgren och Bengt Frejd för att Israel borde bojkottas bland annat i idrottssammanhang och kallar Davis Cup-matchen i Malmö för skamlig.

Man kan naturligtvis ha synpunkter på Israel och det landets politik, även om jag tycker att de här debattörerna bedömer verkligheten väl enögt. Men jag menar att det är bättre att ha ett utbyte även med dem som man är djupt oense och då ta upp en dialog om det man tycker ska förändras. Som jag ser det skapar bojkotter bara än djupare skyttegravar.

Det är märkligt att det är just utbyte med Israel som debattörerna reagerar så starkt mot. Varför hörs inga protester från dem när Malmö har kravlösa utbyten med Kina och Saudiarabien? Stater som, till skillnad från Israel, inte är demokratier utan grymma diktaturer som systematiskt förtrycker och mördar sina egna medborgare.

Läs mina tidigare relaterade inlägg:
Slut som evenemangsstad?
DC-matchen: Rödgrönt medlöperi
DC-matchen: Samma antidemokrater
DC-matchen: Rätt polistaktik?
Malmös rödgröna legitimerar hatet
Rödgrön apartheid i Malmö
Fel bojkotta Israel!
Kollaps för Malmös (s)tyre
S-V-MP skadar Malmös utveckling
Oacceptabelt stoppa publik!
ESF 2008: 5-6 miljoner från kommunen räckte inte
(S)anslöst israelhat för mycket
Matchen måste spelas!
Antidemokrater i Malmö - igen
Stoppa antidemokraterna!
Låt inte terroristerna bestämma!
Sanslöst israelhat

Sydsvenskan, Sydsvenskan, Sydsvenskan

18 kommentarer:

 1. Helt förutsägbar artikel av tre herrar med noll trovärdighet. Vad Proletären/Kpml(r) (Frejd) står för vet alla, och det är inte demokrati och mänskliga rättigheter. Gahrtons meritlista är ökänd och vänsterpartiet är inte heller demokratiskt trovärdigt. Att dom dessutom skrivit en artikel full av lögner och halvsanningar imponerar inte. Förresten var det dom tres kompisar i Svarta september som tog sambandet mellan idrott och politik till en ny nivå med massakern på israeliska idrottsmän i München-OS 1972. Sen dess är säkerheten kring israeliska idrottare rigorös.

  SvaraRadera
 2. Wendels tankar om att man ska ha ett utbyte med och dialog även med dom som man är djupt oense med är intressanta...Wendel anser altså att man ska ha en dialog med Hamas och att bojkotten av dom ska avslutas. Enda märkliga är att han inte offentliggjort dessa tankar.

  SvaraRadera
 3. Här är dina kompisar:"http://sydsvenskan.se/sverige/article417426/Nazister-i-fangelse-for-upplopp.html

  SvaraRadera
 4. Inte alls märkligt att debattörerna regerar emot eftersom det är ISrael som bombar palestinska idrottsanläggninger och saboterar palestinska idrottsmäns möjlighet till internationell medverkan. Israel bör få smaka sin egen medicin och bojkottas internationellt.

  SvaraRadera
 5. Varför protesterar moderaterna i Malmö när utbyte sker med just Saudiarabien och Kina?

  SvaraRadera
 6. Till Anonym:

  Jag förstår verkligen inte hur Anonym tänker när den säger att jag är kompis med nazister. Det går inte ihop.

  SvaraRadera
 7. Till Maestro:

  Jag tror inte på det resonemanget. Jag är säker på att man når mycket längre om man håller dörrarna öppna för utbyte av olika slag och då har tillfälle att framföra sina synpunkter och därmed påverka.

  SvaraRadera
 8. Vem vet hur många barn som har dött i det lankesiska inbördeskriget som trappades upp ungefär samtidigt med kriget i Gaza? Vem bryr sig ens? Inte media, det är då tydligt.
  Det är klart, där finns ju inga kopplingar till varken judar eller USA...

  SvaraRadera
 9. Det är bara att hålla med dig Rickard.

  Dessa personer har ingen trovärdighet!
  Flera av dem har hyllar Kuba och Nordkorea och fd. Sovjet som föredömen.
  Deras partier har fått stödpengar (blodspengar) från fd. Sovjet.
  Ett Sovjet som mördat över 20miljoner mänskor…!!


  //Ricci

  SvaraRadera
 10. Till Maestro:

  Angående utbyte med Hamas.

  Nu är ju inte Hamas en stat. Men palestinska idrottsutövare, kulturutövare och affärsmän tycker inte jag ska bojkottas.

  SvaraRadera
 11. Till Rasmus Ling:

  Utbytena med Kina har jag inte engagerat mig så mycket i.

  Däremot kritiserade jag ett skolutbyte med Saudiarabien som det rödgröna styret stödde. Skälet var att utbytet skedde på saudiernas villkor och bland annat hade som mål att de svenska barnen skulle få förståelse för den saudiska kulturen. Man kunde mycket väl haft ett utbyte men jag menar att Malmö stad måste stå upp för bl a demokrati och yttrandefrihet och markera mot förtryck och diktatur.

  Läs gärna mer här: http://rickardwendel.blogspot.com/2008/02/saudiarabiens-kultur-ska-inte-frsts-den.html

  SvaraRadera
 12. Tyckte ditt inlägg var sakligt fram till "...grymma diktaturer som systematiskt förtrycker och mördar sina egna medborgare." Väljer du Kina för att du måste av politiska skäl och Saudiarabien för att du är implicit islamofob? Det finns även sk demokratier som via dödsstraff systematiskt mördar sin egna medborgare.

  SvaraRadera
 13. Till Anonym:

  Att jag nämner just Kina och Saudiarabien beror på att Malmö har eller har haft uppmärksammade utbyten med de staterna.

  Ja, tyvärr finns det även demokratier som har dödsstraff. Men även om jag alltid tycker att dödsstraff är fel är det skillnad på om det utdöms i en rättssäker stat eller i en rättsvidrig diktatur.

  SvaraRadera
 14. ...och jag undrar...

  Är det inte konstigt att Malmöpolisen klarar av att hålla ordning och reda då 10,000 demonstranter ska gå på Malmös gator på en lördag men klarar inte av en tennismatch som hålls i en lokal?

  ps. när det gäller representanterna för 'stoppa matchen', kan jag inte göra något annat än le.

  SvaraRadera
 15. Jag förstår inte varför vänstern är upprörd över att nazisterna också vill delta i demonstrationerna? De delar ju samma intresse i detta fall – varför förneka det? Vänstern tycker ju att det är OK att demonstrera FÖR Hamas som ju är en ärke-reaktionär, fundamentalistisk rörelse, så varför är inte nazister acceptabla?

  SvaraRadera
 16. Nej, att nazister, islamister och vänsterextremister slår sig ihop är inget konstigt alls.

  Det var många muslimer som stred med nazisterna för att utrota judarna under andra världskriget.

  I mellanöstern är Mein Kampf bestseller i många länder och Hitler anses som den perfekta människan. "Han skulle bara ha gjort klart jobbet"

  Iran höll en förintelseförnekar-konferans härom året.

  Muslimska ungdomar står och heilar på en skolgård i Malmö och tidningarna mörkar och försöker få det låta som om det var svenska nynazister.

  Muslimska ungdomar kallar svenska tjejer för "judehoror".

  Muslimer har i åravis sprungit runt med plakat med hakkors och överkryssade Davids-stjärnor på, utan att någon har reagerat nämvärt.

  Vännerna Adolf Hitler och islamisten Amin Al Husseini:

  http://tellchildrenthetruth.com/gallery/thumbnails/Husseini-Hilter-Berlin.jpg

  På sidan: http://tellchildrenthetruth.com

  kan ni hitta mängder av bra information om hur muslimer och nazister har gått hand i hand sen andra världskriget.

  ...så det är inget konstigt alls...

  /FS

  SvaraRadera
 17. En obehaglig tanke är att i Israel bor judar, det gör det inte i Kina eller Saudiarabien. Inte heller Darfurkonflikten bryr sig vänstern om, där det pågår ett folkmord på riktigt. Fast I darfur är det ju araber (som flyttade in under 1300talet och förslavade de afrikaner som bodde där) som mördar hela byar och även hjälparbetare, för att de försöker ge vård och medicin åt afrikanerna. Då är de icke PK att protestera mot det. Det finns massor med konflikter med värre överträdelser mot folkrätten än det staten Israel utför. Så att Israelhatet inte har något med jude-hat att göra, det köper inte jag.

  SvaraRadera
 18. Israels starka koppling till USA är en lockelse som vänsterextrema helt enkelt inte kan motstå. De kommer demonstrera och gnälla hur USA och Israel än gör. Det konstiga är alla sansade demokrater som försöker rättfärdiga ett barbariskt beteende genom att peka på ett värre.
  Personligen tycker jag att Israel har gått för långt och deras handlande drabbar oskyldiga på ett fruktansvärt sätt. Israelernas kamp har gått från egen överlevnad till utrotning av sina fiender.
  Vi som vill väl kan kosta på oss att fördöma båda parterna i en konflikt.
  Fördelen med ett demokratiskt land som Israel är att omvärldens protester kan ge resultat även om nuvarande ledning är förblindad av hat.

  /En annan Anonym

  SvaraRadera