Sidor

söndag 31 januari 2010

S-lögner från Sahlin & Johansson

Socialdemokraternas partiledare, Mona Sahlin, och talesperson i välfärdsfrågor, Ylva Johansson, undertecknar tillsammans en debattartikel i Svenskan som skriker desperation. Allt de inte gillar med Alliansregeringen försöker de på något sätt få med vilket ger artikeln ett förvirrat intryck. Det är tydligt att Socialdemokraterna känner stor oro och osäkerhet inför valet. Och det gör de rätt i! När man sätter alternativen mot varandra, Alliansen (M, FP, C, KD) mot det rödgröna experimentet (S, V, MP), och inte minst statsministerkandidaterna, Fredrik Reinfeldt (M) mot Mona Sahlin (S), känner många väljare störst förtroende för Alliansen. Klart att S-ledningen är desperat. Men desperationen leder inte bara till en förvirrad artikel utan också till att Sahlin och Johansson tar till rena lögner för att skrämma väljarna.

Huvudspåret i S-artikeln är sjukvården och Sahlin och Johansson försöker få folk att tro att Alliansens politik skapar gräddfiler som innebär att det går att betala sig förbi köerna i den skattefinansierade sjukvården. Men det är inte sant utan en lögn! De två ledande socialdemokraterna försöker ogenerat ljuga svenska folket rakt upp i ansiktet. De försöker genom sina lögner skapa myter.

Sanningen är att det finns inga sådana gräddfiler i den skattefinansierade sjukvården och Alliansens politik leder inte heller till sådana. Ingen ställs åt sidan för att någon som betalar extra ska få gå före.

Sanningen är att Alliansens (M, FP, C, KD) sjukvårdspolitik handlar om stor valfrihet för patienterna, hög tillgänglighet och effektivt resursutnyttjande. Det rödgröna experimentets (S, V, MP) sjukvårdspolitik leder till mindre valfrihet för patienterna, ransonering och resursslöseri.

Läs mina tidigare relaterade inlägg:
Valfrihet bättre än ransonering!
Succé för Hälsovalet!
Äntligen skånskt vårdval!
Ännu bättre med fri etablering
(v) gillar inte patientmakt
(s) biter i sura äpplet, säger ja till vårdval
Vårdvalet gynnar alla