Sidor

lördag 30 januari 2010

Reepalu (S) självkritisk

Både i en debattartikel och i en intervju bemöter Malmös kommunstyrelseordförande Ilmar Reepalu (S) i Sydsvenskan den kritik han fått efter en intervju i Skånskan tidigare i veckan.  Han är mycket kritisk till hur Skånskan hanterat publiceringen av intervjun och skriver att tidningen visat prov på oärlig journalistik.

Vad gäller sakfrågan är KS-ordförande Reepalu (S) delvis självkritisk. Han svarar enligt Sydsvenskan att om han förstått konsekvenserna hade han inte uttalat sig kritiskt mot fjorårets Davis cup-match och Israels agerande i Gazaremsan. Sydsvenskan skriver också att KS-ordföranden säger att han inte förrän under den senaste veckan förstått hur mycket antisemitismen i Malmö ökat.

Förutom kritiken mot Skånskans arbetssätt skriver KS-ordförande Reepalu (S) i debattartikeln att det ska formas "ett brett sammansatt dialogforum, där man kan diskutera värderingar som skiljer och förenar samt hur vi kan hantera konflikter mellan olika grupper i Malmö".

Även om jag tycker att det är konstigt att en av Sveriges skickligaste och mest erfarna politiker inte förstår vad hans uttalanden i känsliga frågor betyder, och att KS-ordföranden i landets tredje största stad inte är bättre underrättad än att han känner till den ökande antisemitismen i staden, har jag förhoppningar om att en vändpunkt nåtts. Det får inte råda någon tvekan om vilken inställning Malmö stads främste företrädare har till antisemitism samt våld och hot om våld som politisk metod.

Läs mina tidigare relaterade inlägg:
Vad tycker partiledare Sahlin (S)?
Antiisraeliskt (s)tyre i Malmö?
Rödgrönt (S, V, MP) svek i Malmö
S, V och MP i Malmö bagatelliserar vänstervåldet

SkD, SvD

Bildinfo: Malmö stads bildbank. © Atelje Brorson