Sidor

tisdag 18 augusti 2009

Tar (S, V, MP) avstånd från Reclaim Rosengård?

Sydsvenskan rapporterar från en presskonferens. På podiet satt "tre namnlösa företrädare" "maskerade med huvtröjor, solglasögon och näsdukar". Är det någon av terrororganisationerna ETA eller IRA som framför sina senaste hot? Nej, det är Reclaim Rosengård som uttalar sig om sin manifestation på lördag.

Precis som terrororganisationerna framför de odemokratiska krav och de är beredda att använda odemokratiska metoder. Bl a tar de inte avstånd från våld och skadegörelse i sin manifestation i Rosengård.

Jag saknar uttalanden från den styrande rödgröna koalitionen i Malmö. Tar (S), (V) och (MP) avstånd från Reclaim Rosengård, deras krav och deras metoder? Jag tycker att signalerna från den politiska makten är viktiga i sammanhang som detta. Speciellt som den rödgröna koalitionen i Malmö tidigare gått armkrok med våldsamma vänsteraktivister.

4 kommentarer:

 1. Varför skulle de behöva ta avstånd? Vad är det med er tokliberaler och få andra att ta avstånd hela tiden?

  Tar Folkpartiet avstånd från Israels organjakt på palestinier?

  SvaraRadera
 2. Fascinerande att svenska medelklassbarn från trygga familjer kommer till min stadsdel för att försämre ett redan försämrat rykte hos oss rosengårdsbor.

  Ren idioti, kan ni inte visa er rebelliska anda på ett annat sätt.

  Jag talar för mig själv och många andra Rosengård när jag menar att vi VILL ha polisen här, samt att vi verkligen inte vill ha er här!

  SvaraRadera
 3. Till Asdor:

  Det är fritt fram för Asdor att tycka att det är tokigt med demokratiska värderingar. Men jag menar att det är viktigt att Malmös politiska ledning är glasklar i de här frågorna och det är tyvärr inte den rödgröna majoriteten.

  SvaraRadera
 4. Richard:

  Delar måga av dina politiska synpunkter/ideologier.

  Men, IRA är ingen terroristgrupp. Det är den Irländska Republikanska Armen. Armen som till slut fick Storbrittanien att lämna, 3,5 (halva Ulster tillhör fortfarande U.K.) regioner av ön efter 400 år av våldtäkt, mord och förtryck.
  Du kanske menar PIRA (Provisional IRA) som är den motståndsrörelse som växte sig stark på Irlands norra del under The Troubles från 1960 till 1998. Dock en rörelse som var mer eller mindre fullt backad av den republikanska (katolska) befolkningen och som helt och hållet skapades som ett skydd för befolkningen i dessa republikanska områden mot repression och mord (Bloody Sunday) från den Nordirländska polisen (RUC) samt från lynchmobbning från unionists, UVF, UFF.
  Så att kalla det terrorsitgrupp? Nej, tror inte det. Snarare paramilitärisk enhet.

  Samma med ETA egentligen, även om de numera till stor del saknar det folkliga stödet från Baskiens befolkning för de våldsamma delarna av deras kamp för ett mer fristående Baskien.

  //Johan

  SvaraRadera