Sidor

fredag 31 juli 2009

Fortsätt med hög polisnärvaro i Rosengård!


Läser på Sydsvenskan.se att vänsteraktivister ska genomföra "Reclaim Rosengård" lördagen den 22 augusti. Deras främsta paroll är "Snuten ut ur Rosengård!".

I början av året rådde närmast laglöshet i Rosengård. Räddningstjänsten larmades gång på gång för att släcka anlagda bränder i bland annat soprum och containrar. Brandmännen möttes ofta av stenkastning och var tvungna att arbeta under polisskydd. Flera gånger kunde inte polisen hantera situationerna utan tvingades att retirera. Under några dagar lämnade polisen Rosengård vind för våg när arbetssituationen ansågs ohållbar.

Polisens tillbakadragande fick berättigad kritik från flera håll och man gjorde helt om. I stället satsades på ständig och massiv närvaro. Sedan den satsningen har situationen i Rosengård avsevärt förbättrats. Personer på plats talar om trygghet och lugn.

Denna positiva utveckling tål av någon anledning inte vänsteraktivisterna som med aggressivt språkbruk kallar till "gatufest" för att jaga "snuten ut ur Rosengård". Varför tycker vänsteraktivisterna att boende och verksamma i Rosengård inte ska kunna leva och verka i trygghet och lugn?

Vi minns bl a ESF, de antiisraeliska attackerna och kravallerna i samband med Davis Cup-matchen. Jag hoppas att polisen förbereder sig lika väl den här gången som i samband med Davis Cup-matchen och att man helt enkelt inte tillåter ligisternas aktion att få fäste. Jag hoppas också att Malmös rödgröna politiska ledning den här avstår från att på något sätt stödja ligisternas aktion.

Läs mina tidigare relaterade inlägg:
Vändpunkt i Rosengård?
Viktigt besked från justitieministern
Hårda tag till brandmännens hjälp och skydd
Möjliggör kommunala poliser!
Rödgrönt (S, V, MP) stöd åt ligisterna?

Sydsvenskan, Sydsvenskan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar