Sidor

tisdag 21 juli 2009

Bötfäll nedskräparna!

I går fick jag den här insändaren publicerad i Kvällsposten (inte on line):

"Vi har en riktigt fin sommar i Malmö så här långt. I stort sett varje dag går att använda till sommaraktiviteter av olika slag; t ex bad på Ribban eller i Västra hamnen, sena krogbesök på ljumna uteserveringar eller aktiviteter i någon av de underbara parkerna. Tyvärr kan jag konstatera, både genom egna erfarenheter och genom malmöbor som kontaktat mig, att omfattande nedskräpning gör aktiviteterna i parkerna mindre trevliga än vad de kunde ha varit. Trots att Malmö stad lägger ner stora resurser på renhållningen i parkerna och trots att personalen gör ett gott arbete hinner man inte städa i samma omfattning som samvetslösa individer lämnar skräp efter sig.

Traditionella åtgärder som t ex ökad information räcker uppenbarligen inte för att komma tillrätta med nedskräpningen. Jag menar att Malmö stad måste ta till nya metoder. Därför tycker jag att det ska införas en bot eller avgift mot nedskräpning i Malmö. Precis som det svider i plånboken för den som parkerar sin bil fel, menar jag att det ska göra det också för den som medvetet skräpar ner i staden på olika sätt.

Vi moderater har vid flera tillfällen i Malmö kommunfullmäktige lyft frågan om en bot mot nedskräpning men den rödgröna koalitionen (S, V, MP) har varje gång avslagit vår begäran. Men vi ger oss inte. Kanske kan verkligheten i Malmös parker den här sommaren få dem på andra tankar så att de följer vårt förslag nästa gång."


Läs mina tidigare relaterade inlägg:
Bötfäll nedskräparna!
Bötfäll nedskräparna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar