Sidor

fredag 23 juli 2010

Touren till Öresund!

I går, den 22/7, var det en högtidsdag för alla oss världen över som älskar Tour de France. Den tuffa etappen med flera bergstoppar för cyklisterna att passera och målgång uppe på Col du Tourmalet var bäddad för en stenhård duell mellan huvudkombattanterna Contador och Schleck. Och precis så blev det. Sida vid sida klättrade dom uppför de sista branterna. Schleck var tvungen att attackera medan Contador hade att försvara. Schleck vann etappen, men Contador duellen eftersom han inte förlorade någon tid i sammandraget och därmed har ett mycket gott utgångsläge inför de tre sista etapperna.

Strax innan årets upplaga av Tour de France startade, skickade jag in en motion till Malmö kommunfullmäktige. I den yrkar jag att Kommunstyrelsen ska få i uppdrag att utreda möjligheterna att få en Tour de France-etapp till Öresundsregionen.

En Tour de France-etapp i Öresundsregionen, med t ex sträckningen Köpenhamn-Bron-Skåne-Malmö-Bron-Köpenhamn, skulle vara ett utomordentligt tillfälle att marknadsföra inte minst Malmö för en stor publik över hela världen. Tänk vilka tv-bilder när hela klungan forcerar fram över Bron med den stora karavanen i släptåg, över det skånska landskapet, genom Malmös olika stadsdelar, åter över Bron och sedan målgång på Rådhusplatsen i Köpenhamn.

Läs mina tidigare relaterade inlägg:
Touren till Malmö!
Touren till Öresundsregionen!
Hellre Tour de France än sommar-OS
Tour de France-etapp Köpenhamn/Bron/Malmö!