Sidor

söndag 25 juli 2010

Contador till Malmö?

Så är då årets Tour de France i mål och vi som gärna följer den tre veckor långa tävlingen kan nu ta semester på riktigt. Jag tycker att det har varit en bra och spännande Tour som gett mycket underhållning. Spanjoren Contador är en mycket värdig vinnare som egentligen aldrig var riktigt hotad. Om jag får som jag vill kanske vi om några år får se Contador och dom andra stjärnorna tävla i Touren när dom cyklar en etapp över Bron genom både Malmö och Köpenhamn.

Strax innan årets upplaga av Tour de France startade, skickade jag in en motion till Malmö kommunfullmäktige. I den yrkar jag att Kommunstyrelsen ska få i uppdrag att utreda möjligheterna att få en Tour de France-etapp till Öresundsregionen.

En Tour de France-etapp i Öresundsregionen, med t ex sträckningen Köpenhamn-Bron-Skåne-Malmö-Bron-Köpenhamn, skulle vara ett utomordentligt tillfälle att marknadsföra inte minst Malmö för en stor publik över hela världen. Tänk vilka tv-bilder när hela klungan forcerar fram över Bron med den stora karavanen i släptåg, över det skånska landskapet, genom Malmös olika stadsdelar, åter över Bron och sedan målgång på Rådhusplatsen i Köpenhamn.

Läs mina tidigare relaterade inlägg:
Touren till Öresund!
Touren till Malmö!
Touren till Öresundsregionen!
Hellre Tour de France än sommar-OS
Tour de France-etapp Köpenhamn/Bron/Malmö!

SvD, SvD