Sidor

söndag 6 december 2009

Climategate borde uppröra alla

Det börjar komma en och annan nyhetsartikel i svenska medier om Climategate. Men som t ex i den här i Sydsvenskan blir det ofta konstigt. Man rapporterar att FN:s klimatpanel, som bygger sina klimatprognoser på de fakta som nu ifrågasätts, bedömer avslöjandena som allvarliga och att de måste undersökas. Man rapporterar att chefen för det avslöjade forskningsinstitutet tvingats ta timeout medan saken utreds. Men man skriver också

"Händelsen döptes snabbt till Climategate av ”klimatskeptiker”, som tvivlar på slutsatserna att de klimatförändringar som pågår orsakats av människan. Skeptikerna tog fasta på uttryck och formuleringar i meddelandena som de anser vara bevis på att CRU medvetet manipulerat forskningsresultat för att överdriva klimatförändringarna.".

Som om det egentligen bara handlar om något bagatellartat som några tokstollar som inte förstår bättre upprörs över. Men jag menar att det tycks vara en forskarskandal som alla, som vill att viktiga beslut, av politiker och andra, ska kunna tas utifrån trovärdiga och icke manipulerade fakta, borde uppröras över. Alldeles oavsett om den här skandalen spelar någon roll för om klimatalarmisterna har rätt eller fel.

Läs mina tidigare relaterade inlägg:
Sätt forskarbluffen under luppen!
Börja granska Climategate!
FN:s klimatrapport en bluff?
Hinner klimatdimman skingras?
Stryp inte klimatdebatten!
Sans och balans i klimatdebatten
Liberaler! Stå upp i klimatdebatten!
Bredda klimatdebatten!
Granska klimatalarmisterna!
Vinande piskor (mp)

SvD, SvD, SvD, SvD, DN, DN, DN, DN, AB, SDS, DN, SDS, SDS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar