Sidor

söndag 6 december 2009

Teknikutveckling sätter Malmö i fokus

Malmös kommunstyrelseordförande Ilmar Reepalu (S) och EU-kommissionären Margot Wallström (S) skriver i Sydsvenskan om att det i Malmö, parallellt med det stora klimatmötet i Köpenhamn, arrangeras en konferens i Malmö om klimatsmart teknik.

Jag tycker att S-topparna i sin inledning i artikeln tar till väl höga övertoner när de varnar för vad som händer om klimatförhandlingarna i Köpenhamn inte levererar det som de vill. Men avslutningen tycker jag är balanserad och bra. Man behöver inte vara klimatalarmist för att tycka att det är önskvärt både att minska behovet av fossila bränslen och att spara energi. Jag menar att det är mycket positivt för Malmö att stå som värd för en konferens om teknikutveckling som handlar om just detta, att minska behovet av fossila bränslen och att spara energi. Jag håller med om att den tekniken är en drivkraft och en viktig förutsättning för tillväxt, välstånd och konkurrenskraft. Det är bra att blickarna riktas mot Malmö i det sammanhanget.

Det är också roligt att Reepalu (S) och Wallström (S) inte bara nämner Malmös satsningar utan också berömmer det borgerligt styrda Region Skånes.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar