Sidor

lördag 23 februari 2008

(s) står bakom att skolbarn ska få förståelse för diktatur?

I dag skriver Natik Awayez, som är konstnärlig ledare på Inkonst, ett intressant och balanserat inlägg i Sydsvenskan appropå debatten om den planerade skolresan till Saudiarabien.

Jag läser också ett pressmeddelande från Limhamn-Bunkeflo stadsdelsförvaltning som är ett goddag-yxskaft-svar på debatten som den planerade resan skapat. Det verkar som om man inte alls förstår problematiken. Man fortsätter att upprepa att det är bra att barn från olika länder möts. Ingen har väl motsatt sig det? Det är förvaltningens naiva och godtrogna inställning till diktaturen man samarabetar med som är problemet.

I pressmeddelandet står också att projektet har stöd av skolkommunalrådet Agneta Eriksson (s). Jag hoppas att det är en missuppfattning. Men kanske får vi mer klarhet i saken på torsdag när Kommunfullmäktige sammanträder. Jag skulle uppskatta om Agneta Ericsson då, om inte förr, meddelar att projektet är nerlagt. Sammanträdet kan följas direkt, eller i efterhand, här.

4 kommentarer:

 1. http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2008/02/mystiken-runt-spiritus-mundi.html

  SvaraRadera
 2. http://nyheter.malmolund.city.se/art/2285/fritt_fram_fr_skolresa_till_sa/

  SvaraRadera
 3. Sydsvenskans limhamnsreporter Mikael Anjou är inte objektiv. Han är mycket positiv till Saudistudiebesöket enligt honom själv. Hans artikel i SDS 28 feb håller jag med om är oklar. Barnen ska vara borta i 10 dagar under skoltid, så det är inte deras semester.

  SvaraRadera
 4. http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2008/03/diktaturen-saudiarabien-betalar.html

  SvaraRadera