Sidor

torsdag 21 februari 2008

Dags för genomlysning av Saudiprojektet

I dag kan man läsa om den planerade skolresan till Saudiarabien på Sydsvenskans ledarsidor (Sydsvenskan), kultursidor (Sydsvenskan) och malmösidor (Sydsvenskan). Även andra media rapporterar. Det är utmärkt att saken synas ordentligt. Jag saknar dock något uttalande från ledande socialdemokrater.

Jag tycker att hela projektet blir mer och mer märkligt. Det tycks som om det finansieras dels via Saudiska staten och dels via ett företag i Sverige som förvaltningens tjänstemän vill hålla hemligt till och med för stadsdelens ledande politiker. Ska Malmö stad låta andra parter vara med och finansiera projekt av det här slaget måste man bl a vara mycket öppen och tydligt visa att det är Malmö stads nytta som styr och inte finansiärernas. Det har man kapitalt misslyckats med den här gången.

Det är dags för en rejäl genomlysning av projektet. Stadsdelens socialdemokratiska ordförande måste se till att alla kort omedelbart kommer på bordet och att det tas politiska beslut i ärendet. Man tror ju nästan att det är tjänstemännen, och inte politikerna, som styr i Limhamn-Bunkeflo.

8 kommentarer:

 1. Helt sjukt att man genom en sådan resa vill stödja en diktatur där kvinnor, icke-muslimer, homosexuella och oppsotition förtrycks å det grövsta. Sverige kröp för nazismen sedan för kommunismen och nu för radikal islam. Man skäms!!
  Tur att några vågar säga ifrån. Att stoppa resan är det minsta man bör göra.

  SvaraRadera
 2. Den som verkligen har jobbat hårt för att uppmärksamma detta är bloggen: http://www.muslimskafriskolan.blogspot.com/

  En blogg som varje Malmöbo borde följa.

  Det var de, och inte Sydsvenskan som uppmärksammade detta med resan. Det är också den bloggen som gjort allt journalistiskt slitjobb.

  Nu förlitar vi oss på att sittande politiker tar tag i detta och ser till att det stoppas!

  Mvh

  /FS

  SvaraRadera
 3. Om Sverige nu skickar 300 topp-atleter till ett OS i Kina, så kan man åka till Saudiarabien!!!

  Jag blir såå trött på dessa överförmyndare, LÅT föräldrarna själv avgöra om deras barn ska åka eller ej.

  /Bill

  SvaraRadera
 4. Som politiker i Malmö lägger jag mig inte i hur individer gör som privatpersoner, tex om familjer vill låta sina barn åka på studieresa till Saudiarabien. Vad jag vänder mig mot är att Malmö stad medverkar i ett projekt tillsammans med bla den saudiska staten som har som syfte att skolbarnen ska få "medvetenhet och förståelse för" den saudiska kulturen. Ska Malmö stad av någon anledning ha utbyte med diktaturen Saudiarabien måste demokrati, jämställdhet och mänskliga rättigheter, enligt min mening, stå högst på agendan. /RW

  SvaraRadera
 5. Rickard Wendel: Precis! Men detta är ingen privatresa. Och det är katastrof att vår kommun deltar i detta.

  Det hade varit något annat om det varit uppe i kommunen först och man bestämt att detta är ett bra sätt att sprida demokrati...bla bla..

  Men nu är det inte så. Det är ett privat initiativ som bekostas delvis av skattemedel. Där pojkar och flickor inte ens får göra saker ihop. Och där man ändrat sång till konst, för att tillfredsställa en vidrig och odemokratisk shariastat.

  Skandal helt enkelt! Malmö stads inblandning i detta måste stoppas.

  Mvh

  /FS

  SvaraRadera
 6. Från Den muslimska Friskolan idag:

  "Det är bara Henrik Melius själv som behöver projekten han tigger pengar till för sin egen försörjning.

  Han stack från Sverige för åtta år sedan och tillhör numera skatteparadiset Bahrain. Han betalar ingen skatt i Sverige. Hans ideella förening och aktiebolag går i förlust eller nolltaxerar.

  Han uppger ingen bostadsadress vare sig i Bahrain eller Sverige.

  Ingen vet vart arabpengarna och svenska skatteprojektpengar som han får tar vägen. Bollas de mellan den ideella föreningen Spiritus Mundi och aktiebolaget som finns hemma hos hans mamma, reseutgifter mellan Sverige, arabländer och skatteparadiset Bahrain så att ingen kan kontrollera inkomsterna?

  Något måste Henrik Melius väl leva på. Skatteverket borde syna verksamheten i sömmarna! Spiritus Mundi är ingen ideell förening som Melius påstår.

  Han äger den själv och gör inget gratis utan tigger pengar från islamiststater och Malmö stad för tramsprojekt som inte lett till att rasism eller barriärer brutits.


  Segregationen påverkas inte det minsta av hans projekt. Rosengårdsbarnen får gå tillbaka till sina ghetton när musiken tystnat."

  http://www.muslimskafriskolan.blogspot.com/

  /FS

  SvaraRadera
 7. Discrimination and Racism dont dissapear the instant someone decides to do something about it. I don't know how old you guys are but the younger generation definately need more exposure to foreigners, their culture and tradition whilst these foreigners are in their own setups. this way they will get to learn and appreciate differences from a grassroots level, which hopefully gives them the opportunity and means to grow with a more open minded view of other people. At the base of it people are scared of what they don't know, and if you think you know the world through reading newspapers and watching tv then you may discover that you could be more ingnorant than those you claim are so more than yourself. In conclusion and to enlighten you, Spiritus mundi does not work with matters of politics or religion,but cultural exchange for the purposes of educating, demystifying and integrating.

  SvaraRadera
 8. Jag tycker också att det är bra att människor från olika länder och kulturer möts. Som politiker lägger jag mig inte heller i vilket utbyte privata föreningar har. Men när Malmö stad deltar i utbyten menar jag att man måste vara mycket tydlig med vår syn på bl a demokrati och mänskliga rättigheter. Jag tycker alltså att Malmö stad skulle kunna delta i det aktuella utbytet, men inte förbehållslöst.

  SvaraRadera