Sidor

onsdag 4 augusti 2010

SD utan inflytande

En TT-notis som publiceras i flera tidningar (SDS, SvD, DN) handlar om att en undersökning visar att en stor andel av riksdagsledamöterna är "redo att samarbeta blocköverskridande för att motarbeta Sverigedemokraterna om partiet skulle ta sig in i riksdagen".

Jag vet inte hur frågan är ställd, men en regeringsbildning handlar inte om att motarbeta ett, låt säga, femprocentsparti utan om att hitta ett majoritetsstöd för en regering. Undersökningen visar såvitt jag förstår att riksdagsledamöterna är beredda att samarbeta blocköverskridande för att det ska kunna bildas en regeringen vars politik stöds av en majoritet av Riksdagen.

Cirka 95 procent av väljarna kommer inte att rösta på SD. När SD då hävdar att blocköverskridande samarbete för att undvika att SD blir vågmästare tyder på bristande respekt för väljarna gör dom sig direkt löjliga. Men det är klart, dom måste ju på något sätt försöka få röster trots att en röst på SD kommer att vara bortkastad. Undersökningen visar att SD inte kommer att ha något som helst inflytande efter valet.

Läs mina tidigare relaterade inlägg:
SD inte vågmästare!
Nej till både SD och V!
Nej till både SD och V
SD+M i Malmö uteslutet!
Framgångsrik Skånsk femklöver förebild
(SD) hör hemma på vänsterkanten