Sidor

söndag 25 oktober 2009

Framgångsrik Skånsk femklöver förebild

Debattens vågor går höga om vad som händer om Sverigedemokraterna skulle bli vågmästare i Riksdagen efter 2010-års val. Vem ska samarbeta med vem? Vem ska bryta blockpolitiken? Det framstår som självklart för alla att främlingsfientliga SD inte ska få något avgörande inflytande och det tycker jag är bra.

Som jag ser det har vi i Sverige två tydliga politiska block. Ett borgerligt med M, FP, C och KD samt ett socialistiskt med S och V. MP hör inte hemma i något av dessa. Det skulle förvåna mig om det samarbete som de rödgröna för närvarande försöker sy ihop i rikspolitiken i framtiden skulle ses som något annat än en ofruktbar parentes.

Situationen med SD som vågmästare uppstod i Region Skåne efter valet 2006. Då bildades en majoritet i form av Femklövern (M, FP, C, KD, MP) som framgångsrikt styrt regionen den här mandatperioden. Femklövern i Region Skåne borde stå som förebild om det främlingsfientliga SD blir vågmästare i Riksdagen 2010.

Läs mina tidigare relaterade inlägg:
(SD) hör hemma på vänsterkanten

Svenska Dagbladet, Svenska Dagbladet, Svenska Dagbladet, Sydsvenskan, Svenska Dagbladet

1 kommentar:

 1. Rikspolitikerna har äntligen insett att den här frågan är hyperintressant. Precis som ni i Skåne har vi i Haninge kommun en femklöver. Se blogg
  http://haningemoderater.blogspot.com/2009/10/sd-blir-ointressanta-om-ovriga-partier.html
  Har även själv skrivit på Newsmill i ämnet:
  http://www.newsmill.se/artikel/2009/02/27/ett-block-maste-spricka-om-sd-far-vagmastarstallning
  Märk att jag skrev den i februari...
  /D.

  SvaraRadera