Sidor

onsdag 23 april 2008

Ja till hundar i Folkets park!

Enligt Sydsvenskan (och Sydsvenskan) vill miljöpartisten My Gillberg förbjuda hundar i Folkets park. Hon tycker att det skulle var bra med en hundfri zon eftersom hon menar att hundar förorenar så att barnen inte kan krypa i gräset. Detta är ytterligare en attack mot Malmös hundägare. Det finns ju också ett förslag på gång om att införa koppeltvång i hel staden.

För många många malmöbor är deras hundar bland det allra viktigaste som finns. Familjemedlemmar som man tillbringar stora delar av livet med och som man inrättar sin vardag efter. Ska Malmö stad förändra sin attityd borde det i stället vara i en riktning som är mer positivt inställd till hundägarna och deras fyrfota vänner. När staden planeras och regler upprättas måste stor hänsyn tas till att en stor andel av malmöborna vill att hundar ska vara en naturlig del av vardagslivet. Jag tycker att det är helt befängt att vilja förbjuda hundar i stadens parker. Det är ju där hela familjerna ska kunna umgås, med eller utan hundar.

Förbudsivraren Gillberg har tydligen inte ens kollat med parkens ansvariga om hundar i parken verkligen är ett problem. Parkchefen uppger att visst finns det slarviga hundägare men enligt honom är problemet minst lika stort med folk som lämnar skräp och matrester efter sig. My Gillberg vill kanske förbjuda även människor i parken?

Jag hoppas att politikerna i Södra innerstadens stadsdelsnämnd placerar Gillbergs förslag i papperskorgen när de i kväll tar ställning till det.