Sidor

torsdag 22 mars 2012

Nu är det dags: Avsätt Reepalu (S)!

Så var det dags igen.
I en intervju för Magasinet Neo gör Malmös kommunstyrelseordförande Ilmar Reepalu (S), för jag vet inte vilken gång i ordningen, uttalanden som kan uppfattas som fientliga mot Malmös judar och att han nonchalerar de hot som Malmös judar känner sig utsatta för.Han säger bl a:
"– Jag vet inte riktigt hur de här grupperna ser ut, men jag blev väldigt förvånad när jag blev medveten om den starka kopplingen mellan judiska församlingen och Sverigedemokraterna. Jag visste inte att den fanns, men när jag går på möten hos församlingen ser jag Kent Ekeroth, en av de tuffaste från SD. Sedan får jag höra att han är brorson till en av de ledande inom församlingen.

– Och att SD stenhårt driver sin antimuslimska kampanj genom att säga att man är för den judiska gruppen. Det störde mig väldigt mycket."
och
" ... SD:are har infiltrerat den judiska församlingen för att på så vis driva sitt muslimhat."
När den intervjuande journalisten kontrollerar Reepalus påståenden säger företrädare för den judiska församlingen:
"SD-riksdagsmannen Kent Ekeroth är inte medlem i församlingen och har aldrig varit där. Han är inte heller släkt med någon person i församlingens ledning."
Och Kent Ekeroth:
"
– Jag har inte haft kontakt med judiska församlingen i Malmö på flera år.
– Jag slutade försöka ha kontakt med dem när jag insåg att de aldrig kommer att fatta, trots att de blir jagade på gatan av precis de invandrargrupper jag har varnat för.
"
Dagens nyheter konfronterar Reepalu med uppgifterna och han svarar:
"– Det är fel uttryckt. Det har jag inte belägg för. Jag borde inte ha sagt det på det sättet.– Jag menar att de gavs utrymme på ett möte som jag trodde var församlingens möte. Jag blev väldigt förvånad över att aktiva sverigedemokrater fick framföra sin syn på vad som händer i Sverige. Det som jag tyckte var obehagligt var att man gav ett stort utrymme åt sverige­demokrater."
Det är mycket obehagligt att Malmös främste företrädare gång på gång gör uttalanden av det här slaget. Man måste ju fråga sig, varför ger han sig så ofta på och kritiserar Malmös judar? Det kan inte handla om misstag och missförstånd. Med sin inställning till judar och Israel är Ilmar Reepalu (S) inte lämplig som Malmös främste företrädare. Både Socialdemokraterna och, inte minst, samarbetspartnern i staden Miljöpartiet måste ta konsekvenserna av dessa upprepade grova övertramp och avsätta Ilmar Reepalu (S) från posten som kommunstyrelsens ordförande. Nu har det gått för långt!

Läs mina tidigare relaterade inlägg:
Malmö (S)värtas ner
SkD, SvD, SkD, SvD, DN, DN, SkD, SkD, SkD, SvD, DN, SkD, SkD, SkD, SvD, DN, SkD, SkD, SvD, SkD, SkD, SkD