Sidor

onsdag 26 januari 2011

Malmö - evenemangsstaden

I går tog jag Citytunneln från Triangeln till Hyllie och Malmö Arena. Där såg jag matchen i handbolls-VM mellan Sverige och Danmark. Visst blev Sverige stundtals riktigt utklassat men det hela var ändå en trevlig upplevelse. Ett välskött arrangemang i en fantastisk anläggning. Läget och kommunikationerna sörjde för en publik som gav både Sverige och Danmark hemmaplan.

Jag vill att det ska vara bra att bo i Malmö. Då är det viktigt att Malmö är en attraktiv stad för boende, verksamma och besökande. En del av detta är att vara en stad som lockar till sig evenemang av olika slag, som t ex handbolls-VM. För att göra det krävs fungerande infrastruktur som kommunikationer, boende och lokaliteter. Mer eller mindre nödvändiga förutsättningar för att handbolls-VM alls skulle kunna genomföras i Sydsverige är Kastrup, Citytunneln och Malmö Arena.

Inom de närmsta åren förbättras Malmös förutsättningar ytterligare att konkurrera som attraktiv evenemangsstad. En mässanläggning ska byggas vid Hylliestationen och ett konferens- och kongresscenter, kombinerat med konserthus, strax intill Hovrätten på gångavstånd från Centralens citytunnelnstation. Det etableras nya hotell i Malmö och de befintliga utökar. Detta är bra för Malmö och bra för Skåne, och därmed för invånarna här.

I morgon behandlar Malmö kommunfullmäktige min motion om att få en Tour de France-etapp till Öresundsregionen. Den får ett kyligt och passivt svar vilket jag tycker är synd. En Tour de France-etapp i Öresundregionen skulle vara ett unikt tillfälle att marknadsföra vår region och samtidigt visa upp våra ambitioner för en integrerad nationsövergripande region för hela världen.

SkD, SkD, SkD, SvD, SvD, SvD, SvD, DN, DN, DN