Sidor

onsdag 12 januari 2011

Bristande planering?

Som daglig besökare i Pildammsparken har jag funderat över de stora snömassorna från snösvängen som de senaste veckorna dumpats på Tallriken. Är det så väl genomtänkt? Läser på Skånskan.se att fler undrar.

Tallriken i Pildammsparken är året runt en mycket populär rekreationsplats för många malmöbor. Nu är den oanvändbar för rekreation när tunga lastbilar kör i skytteltrafik och fyller den öppna platsen med stora snöhögar. De tunga lastbilarna är inte heller något bra inslag i den annars relativt lugna och ganska fordonsfria parkmiljön.

Hur länge är Tallriken oanvändbar? När kan Tallriken användas igen?
När all snön smälter torde hela ytan bli svårt vattensjuk. Och hur förorenad blir marken? Kan den användas som tidigare av barnfamiljer och hundägare?

Av artikeln på Skånskan.se tycker jag att det framgår att kommunens ansvariga faktiskt inte vet. Man tycks ha blivit överraskade av att ha mycket snö att bli av med och tagit hastiga beslut. Det tycker jag tyder på förvånansvärt bristande planering. Att det någon gång inom överskådlig tid skulle inträffa en vinter med mycket snö borde inte förvåna någon. Borde inte lämpliga platser att dumpa bortskottad snö på varit utsedda och förberedda?

SkD, SkD, SkD