Sidor

söndag 14 februari 2010

Mona Sahlin (S) bländar Judiska församlingen

Malmös socialdemokrater med kommunstyrelseordförande Ilmar Reepalu i spetsen har hanterat trakasserierna av judar i staden så illa att partiledare Mona Sahlin måste rycka in. Hon har träffat representanter för Judiska församlingen och hon har tagit Reepalu i örat. Det är bra och jag hoppas att hennes tillrättavisning markerar slutet på de rödgrönas (S, V, MP) gullande med islamister och andra aggressiva aktivister i Malmö.

Judiska församlingens representanter tycks dock ha blivit bländade och väl överväldigade av ynnesten att få träffa S-partiledaren. Jag blir förvånad av citaten i Sydsvenskan: "Mötet med Mona Sahlin var alla nöjda med.
– Vi hade ett väldigt bra möte med Mona Sahlin. Hon tog sig tid för att träffa oss, säger Fred Kahn och får medhåll av Fredrik Sieradzki.
– Ja, det är bra att en företrädare för ett stort parti vill höra direkt från oss. Jag bara noterar att ingen från regeringsparti hört av sig på det här sättet."


För det första är det ingen från regeringspartierna som har hetsat mot judar i Malmö. För det andra har Malmös judar hela tiden haft ett kraftfullt och odelat stöd från regeringspartiernas företrädare i staden. För det tredje har framträdande personer från regeringspartierna, som t ex migrationsminister Tobias Billström (M), EU-parlamentarikern Olle Schmidt (FP) och dåvarande riksdagsledamoten Birgitta Ohlsson (FP), vid flera tillfällen deltagit vid Judiska församlingens aktiviteter. Det har helt enkelt inte behövts någon utryckning från Statsministern, eller någon annan partiledare från regeringspartierna, eftersom de lokala företrädarna hela tiden gjort det enda rätta och stått upp för Malmös judar mot islamister och andra aggressiva aktivister.

Läs mina tidigare relaterade inlägg:
Bra om Reepalu (S) nu förstått
Allvarliga anklagelser mot Reepalu (S)
Reepalu (S) självkritisk
Vad tycker partiledare Sahlin (S)?
Antiisraeliskt (s)tyre i Malmö?
Rödgrönt (S, V, MP) svek i Malmö
S, V och MP i Malmö bagatelliserar vänstervåldet

SkD, SkD