Sidor

onsdag 1 september 2010

Korrupta S-pampar?

Sydsvenskan rapporterar att andre vice ordföranden i Malmö kommunfullmäktige, Christina Wessling (S), i sin egenskap av ordförande i det kommunala parkeringsbolaget Parkering Malmö har utnyttjat sin position så att en partikamrats p-bot blivit makulerad. Enligt Sydsvenskan säger hon själv att hon ringde bolagets vd och frågade om det var möjligt att makulera kamratens bot eftersom det var "ett enkelt och smidigt sätt att hantera det på". Hon menade att kamraten hade en giltig biljett.

Enligt Sydsvenskan saknar parkeringsvakter i Malmö nu förtroende både för Wessling (S) och för vd:n eftersom de inte följt reglerna som säger att det endast är p-vakten som kan göra en så kallad skälighetsbedömning.

Enligt Sydsvenskans rapportering verkar det som om varken Wessling (S) eller vd:n förstår allvaret i deras handlande. Wessling säger "Jag är förvånad att det kommit fram först nu. Det är ju inte så att en person försöker smita från sina böter" och vd.n "Jag har bett om ursäkt för att jag agerade för snabbt. Det är självklart att det är viktigt att vi håller oss till reglerna, men i det här fallet var det en person som hade fått en felaktig bot". Problemet är att de överhuvudtaget kunde tänka sig att detta var ett alternativt sätt att hantera saken på. Att ingen av dom ens tycks ha funderat på att det kan uppfattas som ett korrupt beteende att en ordförande i ett kommunalt parkeringsbolag utnyttjar sin position för att hjälpa en partikamrat att komma undan en parkeringsbot.

Med tanke på Wesslings (S) och vd:ns reaktion kan man undra om det är så här det brukar gå till i Parkering Malmö och i andra kommunala verksamheter i Malmö där S-politiker styr.

SDS, SDS, HD, SDS, SDS, KvP, SDS, SDS