Sidor

söndag 5 oktober 2008

Antidemokrater på Malmös gator

I går försökte Sverigedemokraterna hålla torgmöte i Malmö. Men de stördes och avbröts av en antidemokratisk mobb. Jag tycker mycket illa om sd:s politik. Enligt min mening är den främlingsfientlig och sd skyller allt ont i Sverige på "massinvandringen" och mångkulturen. Men likaväl har de i Sverige rätt att framföra sitt budskap. De hade sökt och fått tillstånd för sitt möte på allmän plats. Ändå mobiliserade någon en mobb för att störa och avbryta mötet. Det är att agera antidemokratiskt och är fullständigt oacceptabelt.

Sydsvenskan har pratat med några personer på plats. En är Ann-Sofie Jakobsson som enligt Sydsvenskan är vänsterpartist och sitter i Tekniska nämnden i Malmö. Hon rycker på axlarna åt att mobben som hon deltar i angriper sd-mötet och säger enligt Sydsvenskan "Så kan det bli. Folk blir arga av sd, de ljuger." En annan person Sydsvenskan pratar med är medarbetare på vänstertidskriften Mana. Han motiverar sitt antidemokratiska handlande med "De är kräk som ljuger. Man kan inte diskutera med dem.". Det var tidskriften Mana som i februari rasade mot att deras statliga stöd ifrågasattes. En ledande person bakom tidskriften sa då att det var med respekt för yttrandefriheten som staten borde stödja deras verksamhet. Deras yttrandefrihet ska tydligen respekteras men inte andras. Men så har de också idolporträtt av Che Guevara på redaktionens väggar.

Jag är förvånad över att polisen inte var bättre förbered. Det måste betraktas som ett gravt misslyckande när ett möte den givit sitt tillstånd till inte kan genomföras som planerat.

Sydsvenskan, Sydsvenskan, Sydsvenskan