Sidor

fredag 25 mars 2011

Oacceptabelt dålig planering

För mer än tre månader sedan frågade jag här på bloggen när den stora gräsplanen Tallriken i Pildammsparken i Malmö skulle kunna användas som vanligt igen efter att kommunen dumpat mycket stora mängder bortskottad snö där. Svaret på den frågan finns fortfarande inte. I dagens Skånskan berättar företrädare för kommunen att årets traditionella valborgsfirande på Tallriken är hotat. Antingen hinner snön inte smälta undan, eller så hinner den göra det och planen blir för vattensjuk.

Artikeln i Skånskan förstärker min bild av att kommunen var mycket dåligt förberedd inför en vinter med mer snö än vanligt. Och att man tog till illa genomtänkta lösningar för att dumpa den bortskottade snön.

Tallriken i Pildammsparken är året runt en mycket populär rekreationsplats för många malmöbor. Nu har den varit oanvändbar i mer än tre månader. Först i flera veckor när stora lastbilar körde i skytteltrafik för att dumpa de stora snömassorna. Och därefter har planen täckts av skitiga och skräpiga snöhögar som kanske dessutom innehåller skadliga ämnen för människor, djur och natur. Nu verkar det som om Tallriken kommer att vara oanvändbar i åtminstone en månad till.

Det är inte acceptabelt att en av Malmös viktigaste rekreationsplatser blir oanvändbar mer än en tredjedel av året på grund av att kommunen inte har planerat för att det kan komma mer snö än vanligt, och när det gör det får panik och tar till ogenomtänkta lösningar.

Läs mina tidigare relaterade inlägg:
Bristande planering?