Sidor

lördag 10 april 2010

Dimridåer för att dölja egen skuld

Under januari och februari gick debattens vågor höga efter kommunstyrelseordförande Ilmar Reepalus (S) häpnadsväckande uttalanden om den ökande antisemitismen i Malmö. Bl a uppfattades det så att han lade skulden på Malmös judar eftersom de inte tagit avstånd från delar av staten Israels politik.

För att försöka flytta fokus från ks-ordförande Reepalu (S) och hans uttalanden har Malmö stad skickat brev till justitieministern och bett om pengar till judiska församlingen i Malmös säkerhetskostnader. Malmö stad har också startat ett s k dialogforum som ska arbeta mot hatbrott. En ledande folkpartist i staden har tagit på sig att leda forumet och därmed låtit sig tas som gisslan av den rödgröna majoriteten.

Så enkelt tycker inte jag att Malmös rödgröna majoritet ska få komma undan. Den har vid upprepade tillfällen underlåtit att stå upp mot politiskt våld och vid flera tillfällen t o m underblåst det på olika sätt. Jag hoppas att medierna som ska granska Malmös makthavare inte låter sig kollras bort av symbolhandlingar utan tittar på vad som verkligen görs, sägs och uträttas.

SkD, SkD