Sidor

fredag 1 maj 2009

Sahlin hånar ungt engagemang


Mona Sahlins första maj-tal i Malmö innehöll inga överraskningar. Sahlin bekräftade att socialdemokraterna är ett bidragsparti och att deras slogan "jobben först" är en floskel utan innehåll.

Sahlin var störd av att en grupp ungmoderater kampanjade utanför Folkets park. Hon sa ungefär att första maj är arbetarrörelsens dag och att ungmoderaterna kunde hålla sig till första april i stället. Jag tycker att det är anmärkningsvärt att en ledande politiker hånar ungt seriöst politiskt engagemang på det sättet. Hon borde i stället glädja sig åt att unga visar genuint intresse för samhällsfrågor och respektfullt bemöta argumenten i stället. Men hon reagerar som den pressade svaga ledaren hon är och visar att hon inte är av rätta virket.

Svenska Dagbladet

4 kommentarer:

 1. Håller med dig! Sahlin är pressad och bör så vara. Verkligheten har hunnit ikapp oss. Sossarnas gamla klyschor funkar inte längre.

  SvaraRadera
 2. jag såg inte när ungmoderaterna ska ha följt efter demonstrationståget. men jag ser att man har gjort samma sak i andra städer, så det verkar varit en centralt utarbetad taktik.

  givetvis är det djupt provocerande när företrädare för kapitalet parasiterar på ett första maj-tåg. de står för den politiska höger som förr i tiden var motståndare till att vi arbetare ens skulle få rösträtt. i muf finns det fortfarande gott om unga konservativa kufar som vurmar för klassamhället.

  de är värda allt hån. mona sahlin uttryckte sig dock inte på det viset, där försöker du förvränga verkligheten.

  SvaraRadera
 3. Till David:

  Jag har aldrig hört någon muf:are vurma för något klassamhälle. Däremot opinionsbildar de för frihet och individers rätt. Att det provocerar socialdemokrater och andra socialister och kommunister tycker jag är tråkigt, men det förvånar mig inte.

  SvaraRadera
 4. Bra skrivet Rickard! Läste igenom din info-ruta och dina tankar överrensstämmer i hög grad med mina egna. Ska hålla koll på din blogg framöver.

  SvaraRadera