Sidor

fredag 17 september 2010

De(s)perata lögner

Hälsovalet, som vårdvalet heter i Skåne, har varit en succé. Valfrihet och konkurrens är bra för skåningarna och har gett både avsevärt bättre tillgänglighet och avsevärt bättre service. Det moderatledda styret i Region Skåne har drivit på så att Hälsovalet kunde bli verklighet.

Skulle söndagens val till Regionfullmäktige Skåne innebära att de röda partierna bildar majoritet kommer Hälsovalet att försvinna. Den makt som valfrihet och konkurrens ger skåningarna genom Hälsovalet kommer att återföras till politiker och tjänstemän. Tillgängligheten och servicen kommer åter att försämras.

För att vinna väljare i region- och landstingsvalen försöker Socialdemokraterna få folk att tro att Alliansens politik skapar gräddfiler inom vården som innebär att det går att betala sig förbi köerna i den skattefinansierade sjukvården. Men det är inte sant utan en lögn! Ledande socialdemokrater, med Mona Sahlin i spetsen, försöker ogenerat ljuga svenska folket rakt upp i ansiktet. De försöker genom sina lögner skapa myter.

Sanningen är att det finns inga sådana gräddfiler i den skattefinansierade sjukvården och Alliansens politik leder inte heller till sådana. Ingen ställs åt sidan för att någon som betalar extra ska få gå före.

Sanningen är att Alliansens (M, FP, C, KD) sjukvårdspolitik handlar om stor valfrihet för patienterna, hög tillgänglighet och effektivt resursutnyttjande. De röda partiernas sjukvårdspolitik leder till mindre valfrihet för patienterna, ransonering och resursslöseri.

Läs mina tidigare relaterade inlägg:
Vårdval ökar tillgänglighet och service
Fortsatt succé för Hälsovalet!
S-lögner från Sahlin & Johansson
Valfrihet bättre än ransonering!
Succé för Hälsovalet!
Äntligen skånskt vårdval!
Ännu bättre med fri etablering
(v) gillar inte patientmakt
(s) biter i sura äpplet, säger ja till vårdval
Vårdvalet gynnar alla

SDS, SkD, DN, SDS