Sidor

måndag 6 september 2010

(S)ahlin kramar kommunister

Partiordföranden Mona Sahlin (S) tycks inte anses duga att uppträda solo utan verkar i behov av att uppträda tillsammans med andra socialdemokrater. Helst sådana som uppfattas som framgångsrika. I dag var det ks-ordförande Ilmar Reepalus (S) tur att ställa upp, och övervaka. Det gjorde han på Möllevångstorget i Malmö. Och jag var där.



Reepalu (S) hade börjat sitt tal innan utsatt tid. Och jag hann bara höra honom säga att Malmö mår bäst med fortsatt rögdgrönt styre. Hade varit intressant att höra varför han menar att Malmö mår bra av fortsatt misskött skola, fortsatt misskött äldreomsorg, fortsatt misskött integration och fortsatt stor otrygghet.



Därefter, också innan utsatt tid, höll Sahlin (S) sitt mycket korta tal. Som vanligt framhöll hon bidragslinjen framför jobblinjen. Av någon anledning tog hon upp Sverigedemokraterna i sitt tal och gjorde klart att hon, aldrig, aldrig, aldrig kommer att göra sig beroende av det partiet. Jag tycker att det är bra att hon är tydlig med att ett samarbete med främlingsfientliga SD är uteslutet. Men hon sa ingenting om kommunisterna i Vänsterpartiet. Jag menar att ett samarbete med det partiet är precis lika illa. Det faktum, att Mona Sahlin (S) kramar kommunister och vill ha med dom i en regering, är tillräckligt för att rösten för de allra flesta borde gå till Alliansen i årets val.



Även i Malmö har socialdemokraterna med Reepalu i spetsen för avsikt att bilda majoritet med kommunistiska Vänsterpartiet. Den som tror att Reepalus (S)-politik är annorlunda jämfört med Sahlins har fel.

Efter avtackning och matta applåder höll Sahlin (S), av någon anledning, sitt korta tal en gång till. Det var inte bättre andra gången ...

SvD, DN, SDS SkD, SvD, SvD, SvD, DN, DN, SDS, SDS, SvD, DN, DN, DN, SkD, SDS, SvD, SvD, DN, SkD, SDS, SvD, DN, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, DN, DN, DN, DN, SkD, SvD, SDS, SDS, SDS, SDS, SvD, SvD, SDS, SDS, SvD, SvD, DN, DN, DN, AB, SDS, SDS, SvD, SvD, DN, DN, DN, DN, AB, AB, AB, SDS, SDS, SkD