Sidor

måndag 13 juni 2011

Nytt jobb på Envac AB

Jag har i dagarna börjat jobba deltid för Envac AB och i dag har följande meddelande gått ut:


Meddelande från Envac AB


Från och med den 1 juni arbetar Rickard Wendel på deltid med marknadsutveckling hos Envac.
Rickard är knuten till malmökontoret och har Skåne som arbetsfält.

— Vi är glada att Rickard hörde av sig och ville jobba för Envac, säger Tomaz Lewander, VD för Envac Norra Europa.
— Rickard kan avfallsbranschen samt har gedigen kunskap om hur planerings- och planprocesser fungerar i kommunerna, fortsätter Tomaz Lewander.

— Jag har under snart tio år lärt mycket om sopsugar och blivit allt mer övertygad om att sådana system borde vara viktiga delar av den framtida infrastrukturen, säger Rickard Wendel.
— Därför ser jag fram mot att få arbeta med marknadsutveckling i det ledande företaget i branschen, fortsätter Rickard Wendel.

Envac AB är ett svenskt företag med mer än 40 års erfarenhet inom automatiserad avfallshantering. Envac är ett av de ledande miljöteknikföretagen i Sverige.
Envac uppfann sopsugen, dvs vakuumteknik för avfallshantering, i början av 60-talet. Idag finns systemet installerat över hela världen – i bostadsområden, affärscentra, stadskärnor, industrikök, sjukhus och flygplatser. Systemet införlivas med övrig infrastruktur, som t.ex. elektricitet, avlopp och vatten.
Envac är världsledande inom automatiserad avfallshantering med över 35 kontor i 20 länder Europa, Mellanöstern och Asien. 2010 omsatte Envac 1,2 miljarder SEK med en orderingång på drygt 1.9 miljarder. Antal anställda uppgick till 600 personer.
Envac är ett helägt (100%) dotterbolag till Stena Adactum AB, ett företag inom Stena-sfären. Stena-sfären har 19 000 anställda. Omsättningen för 2010 uppgick till 48 243 miljoner SEK och resultat före skatt uppgick till 3 340 miljoner SEK.
Verksamheten är organiserad i fem affärsregioner: Envac Norra Europa, Envac Södra Europa och Amerika, Envac Mellanöstern och Indien, Envac Kina och Sydostasien samt Envac Korea.

Rickard Wendel är ingenjörsutbildad och har sedan 1992 arbetat mycket med utbildning inom data och matematik. Dels som anställd och dels som egenföretagare.
Han har varit aktiv som fritidspolitiker för Moderaterna i Malmö sedan 1993 och haft ledande uppdrag inom de flesta politikområdena.
1996-2006 etablerade och ansvarade Rickard för tankesmedjan Timbros verksamhet i Malmö och Lund.
Den här mandatperioden är Rickard Wendel ledamot i både Malmö kommunfullmäktige och i Skånes regionfullmäktige. Han är också ordförande i Region Skånes Beredning för medborgardialog i sydvästra Skåne.
I samband med att Rickard börjar jobba för Envac lämnar han uppdraget som ledamot i VA Syds förbundsfullmäktige.
 
För ytterligare information kontakta:
Tomaz Lewander, 031-65 83 50, tomaz.lewander@envac.se
Rickard Wendel, 070-768 07 07, rickard@wendel.se
 
Envac AB